CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi. Koç, "Demokratik bir ülkede kişisel hak ve özgürlük alanlarına devletin müdahale etmesi kabul edilemez, demokrasi ile uyumlu bir tablo değildir. Kişisel hak ve özgürlük alanları demokrasilerde kutsaldır" diye konuştu.
Haluk Koç, "Sayın Arınç Türk siyasetinde ofsayta düşme şampiyonluğunu ele geçirdi. Allah kimseyi düşürmesin bu duruma. Siyaseten emeklilik öncesi bu ofsayta düşme şampiyonluğu ile anılacak Sayın Arınç. Başbakan'ın doğrulamacısı olmak çok zor bir zanaat. Ağzı laf yapan, Türkçe'yi akıcı kullanan Sayın Arınç dahi Başbakan tarafından sürekli ofsaytta bırakılıyorsa o zaman çok sıkıntılı bir siyaset oyunu oynanıyor demektir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamaları ile ilgili olarak Haluk Koç, "Başbakan bu toplumda doğum öncesinden ölüm sonrasına kadar insanların yaşamını kendi saplantılarına, kendi kafasındaki ipoteklere, kendi teslimiyetine göre kurgulamak istiyor". Türkiye'de kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı yurtlar zaten yok. Başbakan Erdoğan ahlak zabıtalığına soyundu. Demokratik bir ülkede kişisel hak ve özgürlük alanlarına devletin müdahale etmesi kabul edilemez, demokrasi ile uyumlu bir tablo değildir. Kişisel hak ve özgürlük alanları demokrasilerde kutsaldır. Devlet bu alanların hiçbir yerine müdahil olamaz. Dikizcilik, gözlemcilik yapamaz" diye konuştu. Haluk Koç, "18 yaşına gelmiş insanın geleceğinden, kararlarından kişiler kendileri sorumludur. Sen oturduğun yerde kendi çocuklarına sahip çık. Milletin nerede, ne şekilde kalacağına, ne yiyeceğine, ne içeceğine, ne doğuracağına, nasıl doğuracağına ne karışıyorsun. Kişisel hak ve özgürlükler alanı Türkiye'de bizzat Başbakan tarafından tecavüze uğramaktadır" dedi. (MV)