Hakime TORUN / ANKARA, () - CHP Sözcüsü Haluk Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine ilişkin söz konusu kayıtların TİB tarafından açıklanması gerektiğini belirterek, "Başbakan artık yaralıdır. Başbakan artık şaibelidir. Başbakan köyün yalancı çobanı durumuna düşmüş vaziyette. Sağa sola höykürmektedir. Başbakan ya istifa edecek, yada ülkeyi ekonomik, sosyal, siyasal her alanda açmaza sürükleyerek bir kaosun içine sürükleyecek. Sitkomda var: 'Çoluk çocuk damat enişte ne çektiniz be' Son söz yüce divanın olacaktır. Eğer kaçmazsa. Gidiş bu gidiştir. Türkiye bu kirle, yükle yoluna devam etmeyecektir. Mazlumun ahı, fitil fitil burunlarından gelecek" dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasa düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasını eleştiren CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Cumhurbaşkanlığının HSYK yasa düzenlemesini onayladığı bilgisi geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Anayasanın 104. Maddesinde görevlerini tarif eden kapsam çerçevesinde Anayasayı doğrudan ihlal eden bir tutum içine girmekte. Bu teklifi maalesef onaylamıştır. Şu soruyu sormak gerekiyor. Sayın Gül siz orada niye oturuyorsunuz? Sizin orada oturmanızı ve görevlerimizi belirleyen bir çerçeve yok mu? 'Görevi mi yapamıyorum. Anayasaya açıkça aykırı yasa tekliflerini dahi onaylamak zorunda kalıyorum' serzenişi Cumhurbaşkanına yakışmıyor. Bu iş bitmiş demektir. Cumhurbaşkanlığı makamı, şu anda Türkiye'de yaşanan pisliklerin, rüşvetin, yolsuzlukların üzerini örtme gayretlerini maalesef parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Suçluların korunmasını kolaylaştırıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı. Koyduğunuz iradenin siyasi yorumu budur. Artık sahte gülücüklerle demokrasi, hukuk devleti üstünlüğü şarkılarını söylemenizin hiç bir anlamı yoktur" diye konuştu.

"HIRSIZA KİRVELİK YAPAN BİR CUMHURBAŞKANI OLABİLİR Mİ?"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de ser bir dille eleştiren Haluk Koç, "Hırsıza kirvelik yapan bir Cumhurbaşkanı olabilir mi? Sayın Cumhurbaşkanı maalesef dolaylı yoldan yaşanan bu kirli dönemin irade ortaklarının arasına girmiş bulunuyorsunuz. Türkiye çürüyen bir iktidarın, meşruiyeti tartışılan bir Başbakanın siyaseten can çekiştiği bir ülke haline gelmiştir" dedi.

"BAŞBAKAN ARTIK ŞAİBELİDİR"

Koç, "Başbakan artık yaralıdır. Başbakan artık şaibelidir. Başbakan köyün yalancı çobanı durumuna düşmüş vaziyette. Sağa sola höykürmektedir" dedi. Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine de değinen Koç kayıtların TİB tarafından açıklanması gerektiğini belirterek, "Bu görüşmelerdeki resmi kayıtların mutlaka TİB tarafından açıklanması gerekmektedir. Yalan, komplo geç bunları kardeşim, hangi saat hangi dakika görüşmeler yapılmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından bunların açıklanmaması gerekmektedir. Kayıtlarda var bunlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan hırsızlıkla suçlanmaktadır. Çok ağır bir suç. Bu iddia kolay kolay altından kalkılabilecek bir iddia değildir. Telefon görüşmesinde adı geçenlerin tüm mal varlıkları kamuoyuna açıklanmalıdır. Zulada bile sıfırlayamadıkları paranın bakiyesi ile bakiyenin bir kısmı ile 6 milyon dolarlık bir villa almaya kalkıyorlar. Üzerlerindeki mal varlıklarının mutlaka kamuoyu tarafından bilinmesi gerekiyor. O telaş ile evden kaçırmaya çalıştığınız toplam para miktarı ne kadardır? Bunun yanı sıra kaynağı nedir? Bankacılık sistemi devre dışı bırakılarak Başbakanın ve yakınlarının evlerinde saklanmasının gerekçesi ne olabilir?" ifadelerine yer verdi.

"TARZAN KUYRUĞU KAPTIRMIŞ DURUMDA"

Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Koç şöyle konuştu: "Bu manzara Türkiye'yi demokratik ülkeler kamuoyunda, bir 'muz Cumhuriyeti' fotoğrafına sığdırıyor. Çok acı bir durum. Ya inkar edecek ya da arabaya binip doğru cezaevinde gidecek. İki seçenek arasında sıkışmış. Bütün yabancı basın organlarında bu süreç, çok ilginç şekilde kamuoyuna yansıtılıyor. İstifa etmedikçe Başbakan Türkiye Cumhuriyeti devleti, kendisi ile birlikte itibarsızlaştırılan bir devlet konumuna süratle çekiliyor. 'Alo Fatih'i, Mustafa'yı' kabul ettin. 'Alo Cemil, Alo Bekir…'onlar zaten Meclis'te kendi adamların. Bunları niye inkar ediyorsun. Tarzan zorda. Tarzan kuyruğu kaptırmış durumda. Bu işin sonu mahkemede veya hapiste biter. Ya da bir vakit gizli bir şekilde yurt dışına kapağı atmaktan geçer."

"SON SÖZ YÜCE DİVANIN OLACAKTIR"

Koç, "Başbakan ya istifa edecek, yada ülkeyi ekonomik, sosyal, siyasal her alanda açmaza sürükleyerek bir kaosun içine sürükleyecek. Sitkomda var: 'Çoluk çocuk damat enişte ne çektiniz be' Son söz yüce divanın olacaktır. Eğer kaçmazsa. Gidiş bu gidiştir. Türkiye bu kirle, yükle yoluna devam etmeyecektir. Mazlumun ahı, fitil fitil burunlarından gelecek" dedi.

"İSTİHBARAT DEVLETİ SON DERECE TEHLİKELİDİR"

MİT yasasının değişmesine ilişkin bir soru üzerine Koç, "Bu son hırsızlık olaylarından sonra da MİT'in Başbakanın bu konulardaki özel ihtiyaçlarını gözetecek bir istihbarat kuruluşu şeklinde yapılanması. İstihbarat devleti son derece tehlikelidir" dedi.

(HT) (FOTOĞRAFLI)