MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Irak’taki son gelişmeleri değerlendirirken, "IŞİD'e 'Terör örgütü' diyemeyenlerin çaresizliği ortada" dedi. Bazı çevrelerin 'Sine-i Millet' çağrısını da yanıtlayan Halaçoğlu, "Sine-i millet çözüm olsa derhal yerine getiririz. Tek çare; bu hükümetin gitmesi ve seçime kadar bir milli mutabakat hükümeti kurulması. Belki o zaman bağımsız bir politika üretilebilir" dedi.
MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskınla ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan IŞİD terör örgütü ve son gelişmelerle ilgili sosyal medya üzerinden değerlendirmeler de bulundu. Facebook hesabından takipçilerine seslenen Halaçoğlu, bazı çevrelerin muhalefete yönelik olarak “Sine-i Millet” çağrısına da yanıt verdi. “Bölgede herkesle arası açılmış ve IŞİD'e terör örgütü diyemeyenlerin çaresizliği ortada” diyen Halaçoğlu, Sine-i millet çözüm olsa derhal yerine getiririz. Bunun yanında Adana'da durdurulan TIR'lar hani Türkmenlere silah ve yiyecek götürüyordu? Ne oldu?” diye sordu. Muhalefete yönelik eleştirilere de yanıt veren Halaçoğlu, “Allah aşkına, biraz da ülkeyi bu duruma getiren hükümeti suçlayın, hep bizi suçlayacağınıza”diye seslendi
Yusuf Halaçoğlu, şöyle devam etti:
"Devlet Bahçeli bey, Twitter da Irak Türkmenleri ile ilgili bir video paylaşmış. Pek beğendim. Şurasını herkes bilmelidir ki, Telafer'in IŞİD örgütünün eline geçmesi karşısında bizden ne gibi tedbirler düşündüğümüzü ve ne yapacağımızı soruyor bazı arkadaşlar. Biz muhalefetiz ve yapacağımız mecliste sınırlı. Hükümetten konuyla ilgilenmesini isteyeceğiz. Ancak herkesin de şunu sorması gerekmez mi? Adana'da durdurulan TIR'lar hani Türkmenlere silah ve yiyecek götürüyordu? Ne oldu? Musul'daki konsolosluk yetkililerimizin tutsak edilmesi karşısında hükümet ne yapıyor? 5 gün geçti. Bu gidişle hiç bırakmayacaklar. Rehineleri kurtarmak için operasyon yapsalar, Türkmenler katledilecek; Türkmenlere yardım yapsak rehineler katledilecek diye bahane üreteceklerinden hiç şüphem yok. Bölgede herkesle arası açılmış bir hükümetin bu konuda bir çözümü olduğunu söylemek mümkün mü? IŞİD'e terör örgütü diyemeyenlerin çaresizliği ortada. Allah aşkına, biraz da ülkeyi bu duruma getiren hükümeti suçlayın, hep bizi suçlayacağınıza. Biz bize verdiğiniz destek ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz. Sine-i millet çözüm olsa derhal yerine getiririz. Tek çare bu hükümetin gitmesi ve seçime kadar bir milli mutabakat hükümeti kurulması. Belki o zaman bağımsız bir politika üretilebilir.

FOTOĞRAFLI