MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, son günlerde meydana gelen olayların ardından gündeme gelen 'idam cezası' ile ilgili yaptığı açıklamada, bu cezasın asıl kaldırılış yılının AKP iktidarında 2003 olduğunu söyledi. Halaçoğlu, “İdamı tümden Başbakan kaldırdı” dedi.
Diyarbakır’da meydana gelen bayrak indirme olayı tartışmalara yolaçtı. Özellikle sosyal medya üzerinden bazı çevrelerin “Bebek katili caniyi siz neden asmadınız?” diye kendilerine sorular yönelttiğini ifade eden MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bu duruma tepki gösterdi. İdam cezasının asıl kaldırılış yılının 2003 yani AKP İktidarı döneminde olduğunu ifade eden Halaçoğlu, ‘İdama kalksın' diyenler arasında o dönem Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi AKP temsilcilerinin de yer aldığını belirterek, “Merak eden varsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tutanaklarına bakabilir” diye konuştu.
“BELGELERİ ORTAYA KOYUYORUM ANCAK BAZI KESİMLER MANKURTLAŞMIŞ”
“Bu konuda o dönem tek karşı çıkan yani ret oyu veren parti MHP'dir” diyen Milletvekili Halaçoğlu, idamın geri getirilmesi konusunda Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda, daha önce konuşma yaptığına dikkat çekti. İdamın yalnız terör konusunda değil, korumasız insanlara tecavüz edenler içinde uygulanması gerektiğini öne süren Halaçoğlu, “Son günlerde birileri tutturmuş ‘Bebek katili caniyi siz neden asmadınız ?’ deyip duruyor. Bu kaçıncı bu konuda yazım bilmiyorum. Bebek katilinin asılması meselesi gündeme geldiğinde liderler arasında bir toplantı gerçekleşti. Alınan kararlar ve daha sonra bizzat Başbakan’ın imzasıyla idamın tümden kaldırılması belgelerini sunuyorum. Ortaya 4 belge koydum bunu bile okuma özürlü olanları hayretle izliyorum. Bu kafalar bu ülkede oldukça vay halimize. Kim idamın kaldırılmasını onaylamış, kim karşı çıkmış, isimler de yazıyor. Gerçekten bazı kesimler mankurtlaşmış. (bilinçsiz köle) Bunlara ne anlatırsak anlatalım bir anlamı yok. Ülkenin bu hale düşmesi bu gibi kimselere bakarsak normal değil mi?” dedi.
BAŞBAKAN İMZALI BELGE PAYLAŞTI
Diğer yandan sosyal medya hesaplarından da vatandaşlara seslenen Halaçoğlu, “İdamı tamamen kim kaldırmış? Tabii ki bugün bebek katiliyle görüşmek için mi bunu da düşünün” ifadelerine de yer vererek, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının yer aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, 2004 yılında sunulan bazı belgeleri de paylaştı. Halaçoğlu’nun paylaştığı Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü başlıklı dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Dışişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulun’ca 1/10/2004 tarihinde kararlaştırılan 'Ölüm Cezasının Kaldırılmasını Amaçlayan Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmeye Ek İkinci İhtiyari Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı” ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim.”

CZ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)