Oktay ENSARİ/KAYSERİ () - MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, İsrail’in Gazze’ye yaptığı kara harekatının temelinde Suriye’nin, Mısır’ın ve Irak’ın içinde bulunduğu karışıklıkların olduğunu ve İsrail’in bölgede rahatlıkla at oynattığını söyledi.
Türkiye’nin Ortadoğu’da izlediği yanlış politikaların İsrail’in elini güçlendirdiğine ve istediği gibi davrandığına dikkati çeken Yusuf Halaçoğlu, şunları söyledi:
‘’İsrail’in Gazze’ye bu kadar rahat saldırmasının ve Filistinlileri acımasızca katletmesinin temelinde Suriye gibi onu bir yerde askeri gücüyle kontrol eden devletin içindeki karışıklıklar, Mısır’ın ve Irak’taki karışıklıklar yol açmakta ve Ortadoğu'da rahat hareket etmektedir. İsrail, bir anlamda kendisine karşı durabilecek bir devlet olmadığı için bölgede rahatlıkla at oynatmaktadır. Baksanıza İsrail, Barzani’ye destek vererek, bağımsızlıktan söz etmekte, Kürt devletinin kurulmasının gayet doğal olduğunu
söylemektedir. Osmanlı dönemindeki belgelerde buraların Yahudiyan bölgesi olarak nitelendirildiğini ileri süren İsrail, şimdi de orayı da kaşıyor, Barzani’ye destek verdiğini söylüyor. İŞİD , kafa ve boğaz kesiyor, İsrail’den tek kelime laf ve kınama yok. Zira, kendileri de hunharca sivil insanları öldürüyor. Aynı yöntemleri kendi de uyguluyor."
Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’nin dış politikada ağırlığının kalmadığı görüşünü savunurken de "Türkiye olarak, İsrail’le ilgili yapılacak iş, çoktan geçti. Suriye ve Irak’a gelince, teskere istediler verdik. Irak’ta Türkmenler perişan durumda. Mısır’da tutsak alınan büyükelçilik personelinden hala haber yok. Bu konuda yayın yasağı getirildi ama en azından nerede olduklarını bilelim" dedi.