MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan’a, Hürriyet gazetesinde yer alan 'Suriye’ye 47 ton silah ve mühimmat ihracatı' haberinin doğru olup olmadığını sordu.
Halaçoğlu, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Halaçoğlu, "Hürriyet Gazetesi’nin 14 Aralık 2013 tarihli nüshasında 'Suriye’ye silahın belgesi' başlığı ile bir haber yer almıştır. Haberde 'Birleşmiş Milletler ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun kayıtlarına göre, Türkiye’den Suriye’ye, 2013 Haziran ayından Ekim ayı sonuna kadar 93 no’lu kod ile 47 ton silah ve mühimmat ihracatı yaptığı' iddia edilmektedir" dedi. Halaçoğlu, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şunları sordu:
"Gazetede yer alan bu haber doğru mudur, yoksa sadece bir iddiadan mı ibarettir? Haber doğru ise, bu silah ve mühimmat sevkiyatı Hükümetinizin bilgisi dahilinde mi gerçekleştirilmiştir? Hükümetinizin bilgisi dahilinde gerçekleştirildi ise, hükümet üyeleriniz tarafından defalarca 'Türkiye, Suriyeli muhaliflere/direnişçilere silah göndermemektedir' şeklinde yapılan açıklamalar hakkında ne düşünülmektedir? Silah sevkiyatı kimlere, ne amaçla yapılmaktadır? Suriye’ye uyguladığınız silah ambargosuna rağmen, yapılan bu sevkiyat hakkında ne düşünülmektedir? Sevkiyatı yapanlar, yaptıranlar hakkında hukuki bir işlem yapılacak mıdır? Rapor, hükümetinizin talimatı ile mi Türkiye İstatistik Kurumu’nca yayınlanmıştır? Raporu yayınlayanlar hakkında bir işlem yapılması düşünülmekte midir?"

DÖ(OE/COŞ)