Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’nın ibadete açılması talebi karşısında "Önce Sultanahmet'i dolduralım" demesini eleştirdi. Başbakan’ın halkı oyaladığını öne süren Halaçoğlu, "Acaba kilise açılması söz konusu olsaydı, pazar günü kilisenin dolması söz konusu edilir miydi?" diye sordu. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Mecidiye Camii'nin açılışı sırasında vatandaşlara seslenmiş ve camileri doldurmalarını istemişti. Bu esnada bir vatandaşın 'Ayasofya' diye bağırmasına da "Önce Sultanahmet'i dolduralım" cevabını vermesini değerlendiren MHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Başbakan, Ayasofya'yı ibadete açmayacağız diyemiyor halkı oyalıyor” dedi.
Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden düşüncelerini paylaşan Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Başbakan Ayasofya'nın ibadete açılabilmesi için sabah namazında Sultanahmed camiinin dolması gerektiğini söylemiş. Kâbe dışında sabah namazında dolan cami varsa bana söyleyiniz. Yani açıkçası Başbakan Ayasofya'yı ibadete açmayacağız diyemiyor halkı oyalıyor. Ecdad camileri sabah namazına bakarak mı yaptılar? Bugün camilerimiz buna bağlı olarak mı yapılıyor? Kendilerinin açtıkları camiler bu mantıkla mı yapıldı? Acaba kilise açılması söz konusu olsaydı, pazar günü kilisenin cemaatinin dolması söz konusu edilir miydi?"

CZ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)