Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, her yıl 28 Nisan gününün ''İş kazalarında hayatlarını kaybedenleri anma günü' kabul edilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.
28 Nisan Gününün İş Kazalarında Hayatını Kaybedenleri Anma Günü olarak kabul edilmesine ilişkin kanun teklifi ve gerekçesiyle ilgili olarak açıklama yapan Kayseri milletvekili  Yusuf Halaçoğlu, şöyle dedi:
''Kanun teklifim ve gerekçesini hazırladım. 28 Nisan'ın iş kazalarında yaşamını yitirenlerin anılmasına yönelik önergem şu şekildedir. MADDE 1- 28 Nisan günü İş Kazalarında Hayatını Kaybedenleri Anma Günü olarak kabul edilmiştir. MADDE 2- İş Kazalarında Hayatını Kaybedenleri Anma Günü’nde iş kazalarının önüne geçebilmek için, gerekli tedbirleri alınması, çalışanların ve işverenlerin bu konuda daha bilinçli ve duyarlı olmalarının sağlanması ve yaşamını kaybedenleri anmak amacı ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.''

OE(OE/AAA)