BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP), 30 Mart 2014 yerel seçimlerde Hakkari Belediye Başkan adayını yaptığı ön seçimle belirliyor. Kadın adayın gösterileceği Hakkari'de 5 kadın için 841 delege oy kullandı.
Spor salonunda yapılan ön seçime BDP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan, BDP MYK üyesi Pelin Yılmaz, BDP Kadın Meclisi sözcüsü Kıymet Ilgaz, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt delegeler ve vatandaşlar katıldı. 841 delegenin oy kullancağı ön seçime kadın aday adayları Dilek Hatipoğlu, Zeynep Besi Dara, Perihan Kahraman, Sevil Çetin ve Medine Duran yöresel kıyafetlerle katıldı.
Seçimin yapıldığı salona Abdullah Öcalan posterleri ile Türkçe ve Kürtçe pankartlar asıldı. Açılış konuşmasını yapan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, seçimin demokratik bir ortamda tamamlanacağını söyledi.
Daha sonra konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan, halka komutan değil hizmetçi seçeceklerini belirterek, "Bugün burada bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bunun en güzel şekilde olması için buradayız. Hakkari iradesini kimseye teslim etmeyecek. Burada halkın iradesi ile seçilecek olan arkadaşımız 5 yıl için bu kente hizmet edecektir. Bizler aile, aşiret, grup adına halka komutan seçmiyoruz. Bu halka hizmet edecek hizmetçiler seçeceğiz. Buradan çıkacak sonucu sahiplenmek için hassas olacağız. Bizim en büyük aşiretimiz en büyük ailemiz Kürdistan’dır. Mücadelemiz bu büyük aile için olacak" dedi.