ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde şehir plancılığı yapan Süper Lig Hakemi Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti'ye belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.
Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Müftüoğlu, AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'na ağabeyi Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve kardeşi Plaj Futbolu Milli Takımı Antrenörü Adil Müftüoğlu ile birlikte gelen Kuddusi Müftüoğlu, aday adaylığı başvuru formunu İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e verdi. Başvurusu sonrası partililere seslenen Müftüoğlu, Alanya'nın turizmden tarıma, ticaretten spora kadar pek çok alanda sahip olduğu imkanlarla, 'Türkiye'nin yıldızı' olma şansına sahip bir ilçe olduğunu söyledi. Müftüoğlu, şöyle dedi:
"Bugüne kadar görev yapmış belediye başkanlarımız ve mevcut belediye başkanımız sayın Hasan Sipahioğlu olmak üzere tüm yerel yöneticilerimiz, Alanya'nın bulunduğu noktaya ulaşması açısından büyük emekler verdi. Alanya için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Bugüne kadar yapılan hizmetleri, atılan adımları daha da ileriye taşımak ise bütün Alanyalıların görevidir. Alanya'nın bir çocuğu olarak, bunun kendi adıma bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum."
"ALANYA İÇİN ÇALIŞTIM"
Alanya'nın turizm potansiyelini daha da geliştirmek için projeleri bulunduğunu, üst düzey futbol hakemliği sırasında Alanya tanıtımının gönüllü bir neferi olduğunu anlatan Müftüoğlu, "Kısacası bugüne kadar hep Alanya için çalıştım. Bundan sonra da Alanya'nın hizmetinde olmaya devam edeceğim. Alanya'da yaptığım hizmetler, mesleğimde ulaştığım nokta nedeniyle çok sayıda hemşehrim sürekli olarak siyasete girmem konusunda ısrarcı oldu. Onların seslerine kulak vermek ve ilçeme daha aktif hizmet etmek artık görevimdir. Bu nedenle elimi taşın altına koymaya karar verdim. İşte bu görev ve sorumluluk bilinciyle 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Alanya Belediye başkan aday adaylığı için başvurmuş bulunmaktayım" diye konuştu.
HAKEMLİĞE ARA VERDİM
Müftüoğlu, bir gazetecinin "Ligler devam ediyor. Hakemlikle ilgili nasıl bir süreç olacak" sorusuna, "Adaylık sürecine kadar hakemliğe ara verdim. Hakemliğe devam edip etmeyeceğime o sürecin sonunda karar vereceğim. Geri dönüş olabilir" yanıtını verdi.
Müftüoğlu, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde de AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu, ancak seçilemedi. Finlandiya asıllı Türk vatandaşı Paulina Tuba Müftüoğlu ile 16 yıldır evli olan Kuddusi Müftüoğlu, 3 çocuk babası. Müftüoğlu İngilizce, Almanca ve Fince biliyor.