İZMİR Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yeninden aday gösterilmeyince CHP’den istifa etti. CHP’nin 'odun koysak alır' anlayışı ile aday belirlemesine tepki gösterdiğini belirten Tartan, "İzmir halkını koyun gibi gören, insani değerlere önem vermeyen bir yapının CHP’den temizlendiği gün, bizim yine yerimiz yurdumuz belli" dedi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, bölen olmayacağını, CHP’den bugünkü yapının temizlenmesini bekleyeceğini belirterek, şöyle konuştu:
"İzmir halkını koyun gibi gören, insani değerlere önem vermeyen bir yapının Cumhuriyet Halk Partisi’nden temizlendiği gün, bizim yine yerimiz yurdumuz belli. Ben kurucuyum. Ben de çok üzülüyorum ama bu insanlara payandalık edersek yarın tarih bizi sorgular. Der ki 'Hakan Tartan! Atatürk ilkeleri ayaklar altına alındı, insanların manevi şahsiyetleri zedelendi, yalan söylendi, ilkeler göz ardı edildi, sen orada ne yaptın?' Ben halkın sesiyim. Halkın içinden bir insanım ve halkın bu konudaki sağduyusuna çok inanırım. Halkın 'odun koysak alır' anlayışına büyük tepki gösterdiğini görüyorum. Ben hayatımda bölen olmadım, hep birleştirici oldum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bizim gibi değerlere sahip, ilkeli insanlara gelecekte yine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum."
'MAHSUR YAVAŞ DA MI DÖNEK'
Tartan, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in partiden istifa eden belediye başkanları için söylediği 'Dönekler' sözünü hatırlatarak, "Bu yakıştırmalar hoş değil. Ne kadar ayıp. O zaman Hatay’da AK Parti’den CHP’ye geçen başkan, Ankara’da Mansur Yavaş da mı dönek? İnsanlar zaman zaman ilkesel ayrımlar yaşayabilirler. Benim gönül ayrılığım yok ama ilkesel ayrılığım var" dedi.
'GÜZEL BİR İRONİ'
Tartan İzmir’de CHP için öne sürülen 'Aziz Kocaoğlu Partisi' söyleminin güzel bir ironi olduğunu savunarak şöyle konuştu:
"Halk sadece benim adamım, senin adamın, ben ben ben ilkeleriye bu kentin yönetilmesiyle ilgili yanlışları görüyor. Gazetelerde okudum. AKP, AKP’ye (Aziz Kocaoğlu Partisi) karşı denmiş. Güzel bir ironi. İnsanlar bunu da konuşmaya başladı. Halkın tercihinin karşısındaki bir yaklaşım da bence doğru değil."