BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile buluşmasını eleştiren Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Bülent Güneş, "Bu işin içinden çıkmak için Kurtuluş Savaşı verilmesi gerekir" dedi.
Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Bülent Güneş, Erzurum'da Mekrek Yakutiye İlçesi Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Güneş, Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır'da Barzani ile biraraya gelmesini eleştirdi. Konuşması partililer tarafından zaman zaman tekbirlerle kesilen Güneş şunları söyledi: 
"İslamın çerçevesi belli. Bu çerçeveyi bozmak veya değiştirmek, böyle birşeye teşebbüs etmek ancak ve ancak kirli insanların işidir. Kaldı ki terörü tanımak terör ile aynı karede yer almak da ancak terörün işidir. Dün gördüğüm kare tüyler ürpeticiydi. Kanım dondu. Bunlar bu yetkiyi nerden alıyorlar? Devlet orada, bu devlet terörü mü? Bu devlet nasıl terör olabilir, nasıl terör ile biraraya gelebilir? Bu millete bu devleti nasıl böyle bir tehlikeye atabilir? Bunları anlayamıyorum. Bu iş bardağı taşırdı. Şimdiye kadar bu işin demokrasi ile olacağına inanıyordum. Bu inancımı kaybettim. Bu işin içinden çıkmak için Kurtuluş Savaşı verilmesi gerekir. Çok yazık olacak. Müslüman Kürtler de 'Kürdistan' demeye başladı ve çember daraldı. Ya arslan olup bu çemberi yarıp çıkacaksınız  ya da Filistin gibi olacaksınız. Gazanız mübarek ola."