Hasan KIRMIZITAŞ- Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Asım Güzelbey, 10 yıl görevini layıkıyla yerine getirdikten sonra yeniden aday olmadığını belirterek, "Görevi yeni başkana gönül rahatlığıyla devredeceğim. Eskiden lahmacunla anılan Gaziantep'i kültürüyle anılan müzeler kenti haline getirdik" dedi.
Asım Güzelbey, seçimler öncesi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda veda toplantısı düzenledi. 10 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları anlatan Güzelbey, "10 yıl önce yola çıkarken bir takım hayallerimiz vardı. Bugün, bu hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ekip arkadaşlarımız ile çıktığımız yolda yemek ve sanayi şehri olarak bilinen Gaziantep'i tarih ve kültür şehri yaptık" dedi.
10 yıllık başkanlık döneminde Gaziantep'e 10 meydan, 12 müze, 16 köprülü kavşak yaptıklarını vurgulayan Güzelbey, sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar için kurdukları rehabilitasyon merkezi ile de 650 çocuğu tedavi ettiklerini belirtti. Göreve geldiğinin 2'nci günü belediyenin 1 milyar 300 milyon dolar borcu olduğunu öğrendiğini ifade eden Başkan Güzelbey şöyle konuştu:
"Göreve başladığımız zaman, belediyenin çok büyük borçları olduğunu öğrendik. Elimizden geldiğince kendimizden kısarak israfı önlemeye ve borçlarımızı kapatmaya çalıştık. Başkanlığım süresince bir defa bile Business Class'ta uçuş yapmadım. Çünkü ekonomi koltuğu 100 lirayken, Business Class 400 lira. Herhalde Türkiye'de benden başka Business Class'ta uçmayan belediye başkanı yoktur. Evim uzak diye belediyeye gelirken kendi arabamı, kendim kullanarak geldim. Bu süreç içerisinde bir yandan para bulmaya çalıştık, bir yandan bor ödemeye, bir yandan yatırım yapmaya çalıştık. Belediye borcunun 3'te birlik kısmını ödedik ve şu anda belediyemiz kasasında 13 trilyon parayla görevi teslim edeceğiz."

HK,EB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)