'ZORUNA MI GİTMİŞ'
CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, Antalya'da ziyaretlerine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'le devam etti. Tekin, ziyarette TOBB Mali Genel Kurulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan diyaloğu değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın şiddetle karşı çıktığı 'diktatör' yakıştırması için “Zoruna mı gitmiş?" diye soran Tekin, şunları söyledi:
“Başbakanla ilgili söylenecek çok şey var da, 'Ben diktatör olsam sokakta gezemezsiniz' diyor. Zaten insanlar sokakta gezemiyor. Ana muhalefet lideri, liderler ancak geziyor. Vatandaş kendisini ifade edemiyor, sivil toplum örgütleri ifade edemiyor. Odalar Birliği Başkanı'na, özellikle söylüyorum, odaların tamamına çağrı yapıyorum, bir Başbakan'ın bu ülkedeki TÜSİAD Başkanı'na kullanmış olduğu cümleler sizi rahatsız etmemişse hepinize pes. Asıl odaların, iş dünyasının görevi bir Başbakan tarafından hakarete uğrayan, vatan haini ilan edilen iş dünyasının başkanına sahip çıkmaktır. İş dünyasının görevi iktidarlara yalakalık yapmak değil. Geçmiş dönem de bu yalakalıklar yapıldı ama hiç kimse kazanmadı. O yalakalık yapanların hiçbiri şimdi yok."
Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ı ayrıca nezaketsizlikle suçlarken, “Muhalefetin ne söyleyeceğini dinlememe nezaketi göstermeyen bir Başbakan'ın demokrasiden bahsetme hakkı yok. Oturacak muhalefeti de, farklı düşünceye mensup insanları da dinleyecek. 'Yok dinlemeyeceğim. Ben söylerim giderim.' Nezaketleri bu kadar bunların" ifadelerini kullandı.
AK PARTİLİ TÜREL'E MESAJ
CHP Genel Sekreteri Tekin, CHP'li Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'i makamında yaptığı ziyarette Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de mesaj verdi. Demokrasilerde seçim kazanmanın ya da kaybetmenin temel kural olduğunu belirten Tekin, “Ama en can sıkıcı olan belediyedeki kadroların, emekle, alın teriyle çalışan insanların ekmekleriyle oynamaktır. Büyükşehir Belediyesi'nde çok sayıda insan tecrit edildi. Belediye Başkanı'nın bu anlayışından vazgeçmesi lazım" dedi.

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)