CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Anayasa'ya aykırı olan HSYK'nın Sayın Cumhurbaşkanı tarafından derhal geri iade edilmesi lazım. Aksi takdirde bütün bu olup bitenlerin suç ortağı da Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisi olmuş olur" dedi.

Tekin, paralel yolsuzluğun adının paralel devlet olduğunu belirten Tekin, "Eğer bir ülkenin iktidarında bakanlar kurulu, Başbakan'a, Başbakan çocuklarına, bakanların çocuğuna kadar sirayet etmişse, bu sadece yolsuzlukla kalmıyor aynı zamanda Türkiye'nin dış politikası konusunda ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu da bilmenizi istiyorum. Bir ülkenin yöneticileri, bir başka ülkenin istihbaratları tarafından rehin alınabilecek duruma gelmişse bunun ne kadar tehlikeli olduğunu herhalde siz de çok iyi bir şekilde fark ediyorsunuz" diye konuştu,

Tekin, şöyle devam etti: "Bu kavga, devletin vicdanını sızlatmıştır. Orada görev yapan insanlar tüm bu olup bitenleri görmemezlikten gelebilir mi? Uzun süre ne yazık ki görmezlikten gelindi, bunu hepimiz biliyoruz. Bütün bu süreci, bu kirliliği kapatmak için iç siyaset malzemesi haline getirmek için Başbakan tarafından olmaması gereken bütün argümanları kullandı. Özellikle son Gezi parkından sonra Beşiktaş meydanında hepimiz bu coğrafyanın çocuklarıyız, hepimiz çok iyi biliriz, Beşiktaş meydanında 150 kişi bir kadına saldıracak. Allah aşkına böyle bir şey mümkün olabilir mi? Hepiniz elinizi bir vicdanınıza koyun. Bizim geleneklerimizde böyle bir şey mümkün olabilir mi? Sadece bu kirliliklerini kapatmak için olmaması gereken bütün argümanları kullandılar. Ve Başbakan sıkılmadan yalan söyledi. Ben dedi gördüm, kameraları gördüm, mobese sistemleri var, defalarca, açıklayın ne olursunuz dememize rağmen maalesef açıklanmadı. Nihayet açıklandı, böyle bir şeyin olmadığı da ortaya çıktı."

Tekin, "Sabah otur paralel devlet, akşam otur paralel devlet, bunu da böyle kandırarak geçirelim diyorlar. Türkiye çok zor durumda, Türkiye'nin çıkarlarının tamamının askıya alındığını, sadece iktidar yetkililerinin ve yakınlarının güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılacak bütün düzenlemeleri görüyoruz. Bu düzenlemelerin karşısında sayın Cumhurbaşkanını göreve davet ediyorum. Ana muhalefet ve Genel Başkan Yardımcısı olarak sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunmak istiyorum; bir, en doğal iletişim haklarımız olan bütün her şey kapatıldı, bunun mutlaka geri gönderilmesi lazım. İki; Anayasa'ya aykırı olan HSYK'nın Sayın Cumhurbaşkanı tarafından derhal geri iade edilmesi lazım. Aksi takdirde bütün bu olup bitenlerin suç ortağı da Sayın Cumhurbaşkanının kendisi olmuş olur" dedi.