Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Başbakan Erdoğan ile ilgili 25 Mart'ta yayınlanacağı iddia edilen kasetin hiçbir korku yaratmadığını belirterek, "Kimseden korkumuz yok. Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Onlarla ilgili gereğini yapacağımızı onlar da biliyor, herkes de bilsin" dedi.
Bolu'da partisinin seçim çalışmalarına katılan Fatih Metin, bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Twitter'ın yasaklanmasını doğru bir tavır olarak nitelendiren Metin, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Facebook'ta yayınlanan bir bilgilendirmeyle ilgili mahkemeye kapatılmasına ilişkin talebi var. Dolayısıyla samimi olmamız lazım. Twitter yasaklanması, hukuk dışı hareket eden, hukukun gereğini yapmayan Twitter'a karşıdır. Biz devlet olarak herkese karşı bu tavrı göstermek zorundayız. Twitter, mahkeme kararlarını uygulamıyorsa Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkeme kararlarını tanımıyorum diyorsa biz de Twitter'ı tanımıyoruz. Böyle bir şey olmaz. İnsaflı olmak lazım. Dolayısıyla bunu özgürlüklerin önünü kısıtlayıcı bir tavır olarak görmek kadar antidemokratik bir yaklaşım olamaz. Twitter yasağı mahkeme kararlarının uyulmasına kadar devam edecektir. Hiç kimsenin kişilik haklarına kimse bu şekilde hoyratça saldıramaz. Herkes delikanlı gibi çıkıp kimse o şekilde çıkıp konuşsun. Twitter'ın arkasına saklanıp hilebazlık, hainlik, alçaklık yapamaz. Sen Twitter vasıtasıyla illegal bir şekilde kişilik haklarına ve ülkenin geleceğine ilişkin olmadık yalan dolanları yazarsan bunu da yasaklamak görevdir. Biz bunu görev olarak görüyoruz" diye konuştu.
Metin, "25 Mart'ta Başbakan'ın kasetinin yayınlanacağı iddiaları partide huzursuzluk yaratıyor mu?" sorusunu, "Hiçbir huzursuzluk yok. Güzel bir deyim var biz bunu hep söylüyoruz, Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun. Biz her zaman alnımız açık, başımız dik vatandaşın önüne çıkmışız. Vatandaşın her türlü kararını saygıyla karşılamışız, başımızın tacı yapmışız. Dolayısıyla bizim hiç kimseden korkumuz yok. Biz bugüne kadar gökten zembille inmedik. Sayın Başbakanımız hakkında 'Muhtar dahi olamaz' deniliyordu ama 12 yıldır başbakan. Dolayısıyla bizi bugüne kadar hiçbir grup, hiçbir yapı korkutmadı. Neden korkutmadı, biz hayırlı düşünüyoruz, bizim kalbimiz temiz. Biz temiz niyetle yolumuza devam ediyoruz. Cenab-ı Allah bu konuda bizi koruyor zaten. Milletimiz bu samimiyeti algıladığı için sandıkta bizi 12 yıldır hep galip çıkarttı. Vatandaşımız bunlara prim vermiyor zaten. Bizim de kimseden korkumuz yok. Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Onlarla ilgili gereğini yapacağımız onlar da biliyor, herkes de bilsin" diye yanıtladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, Başbakan Erdoğan 30 Mart'ta koltuğunda oturamayacağı şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Metin, şöyle konuştu:
"Oğlum Davut kendini avut demişler. Aç tavuk kendini buğday ambarında zanneder. Gerek Umut bey başta olmak üzere CHP'nin genel başkanından tut aşağısına kadar hepsi hayal mahsülü ifadelerle vatandaşın karşısına çıkıyorlar. Siz kimsiniz yani. Bunlar kendi kendilerini avutuyorlar. Korkaklıktır bu. Umut Oran'ın da yaptığı korkaklıktır. Gezicilerin, paralelcilerin arkasına saklanıyorlar. Adam gibi çıkıp muhalefet yapamıyorlar. Bunların arkasında aciz bir şekilde, korkak bir şekilde muhalefet yapıyorlar. Deniz Baykal ile alakalı video kasetin arkasında da Umut Oran'ın çıktığı söyleniyor. Hukuki süreçten sonra zaten o kendisinden korksun. Bizim kimseden korkumuz yok"

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)