DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün Türkiye'ye yeni bir 'deli gömleği' giydirilmeye çalışılıyor ama iklim değişikliğine ihtiyaç duyduğumuz bir noktada Ekmeleddin Bey'in Cumhurbaşkanı seçilmesi çok önemli. Çünkü bugün demokrasi rehin, hukuk rehin. Gasp edilmeye çalışılan yaşama hürriyetimizi yeniden geri almak adına bu seçim önemli bir fırsat" dedi.
DP Genel Başkanı Uysal, beraberinde partinin İzmir İl Başkanı Gürcan Ötegengil ve İl yöneticileriyle birlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel'i ziyaret etti. Ziyarette ülke gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerini aktaran DP Genel Başkanı Uysal, Ekmeleddin İhsanoğlu ile sağlanan uzlaşma kültüründen Türkiye'nin, bütün meselelerini hallederek çıkacağını söyledi. Uysal, şöyle devam etti:
"Ülke olarak iki asırdır devam eden modernleşme ve toplumsal değişim programımız var. Türkiye kendisine yeniden bir rol tarifi yapacak. Bu rol tarifinde Türkiye ya bu raydan çıkacak ya da iki asırdan beri devam eden tarihi yürüyüşüne devam edecek. Neredeyse ülkenin yarıdan fazlasının kendisini dışlanmış hissettiği, başbakanın da temsil etmediği kitlelerin başbakanlığından istifa eder noktaya geldiği bir anlayış sürdürülemez. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bunun için önemli bir fırsat. Bu seçim aynı zamanda nasıl bir Türkiye'de yaşayacağımızı da belirleyeceğimiz bir seçim. Hukuk rejiminde bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz yoksa birilerinin keyfi rejiminde mi? İktidarın hak ve özgürlükleri lütuf olarak değerlendirdiği bir Türkiye mi istiyoruz? Bu seçimde bunun kararını vereceğiz."
ÖNEMLİ FIRSAT
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atila Sertel de "Bugün Türkiye çok tehlikeli bir oluşumun içine çekildi. Binlerce yıldır bir arada, kardeşçe yaşayan insanlarımız ötekileştiriliyor, bölünüyor. Bu ülkemize yapılabilecek en büyük kötülük. Ancak bu sürecin sonuna gelindiğini düşünüyorum ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri de bu gidişata dur demek için önemli bir fırsat" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI