Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,() ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 300 saat kaldığını belirterek, "300 saat sonra Türkiye'de şöyle bir yazı yazılacak. 'Yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hayırlısı olsun" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Recep Tayyip Erdoğan adlı feribotla İstanbul’dan Yalova’ya geldi. Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Jandarma İl Alay Komutanı Albay Osman Aslan ve partililer tarafından karşılanan Güllüce, Yalova Merkez Camii’nde ikindi namazını kıldı. Cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güllüce, kendisine 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünün yaklaştığının hatırlatılması üzerine, "17 Ağustos döneminde ben belediye başkanıydım. Yalova’nın ilçelerine o zaman çok emeğim olmuştu. Ben depremde 60 gün enkaz kaldırdım, ceset çıkardım. Depremin ben de içindeydim. Hükümet 10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Kamu binalarını yenilemek, boğaz köprüsünü ve viyadükleri, köprüleri iyileştirmek, teknik çalışmalar gibi çok işler yapılıyor. Daha yapılacak çok şey var. Kentsel dönüşüm de bunlardan bir tanesidir" dedi.
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Güllüce, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 13 gün kaldı. 13 ile 24’ü çarpınca aşağı yukarı 300 saat falan oluyor. 300 saat sonra Türkiye’de şöyle bir yazı yazılacak. 'Yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hayırlısı olsun'. 300-310 saat var yani" diye konuştu.
Güllüce, açıklamalarının ardından Gazipaşa Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI