Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, AKP ile Gülen cemaati arasında yaşanan dershane gerginliğinin seçimlere nasıl yansıyacağını değerlendirdi.

Yeşil, "Hizmet Hareketi oylarla ilgili telkinde bulunmaz ancak dershanelerin kapatılması duygusal kopuşu etkileyecek ve tetikleyecek" dedi

Gülen Cemaati’nin kamuoyuna yaptığı açıklamalarda imzası bulunan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Başkanı Mustafa Yeşil Taraf'tan Ertan Altan'ın sorularını cevapladı.

"Dershanelerin kapatılmasının bu ülkede duygusal kopuşu çok ciddi olarak hızlandıracağını düşünüyorum. " diyen Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dershanelerin kapatılmasının bu ülkede duygusal kopuşu çok ciddi olarak hızlandıracağını düşünüyorum. Bu manada dershanelerin kapatılması duygusal kopuşu etkileyecek ve tetikleyecek. Siz benim tabiri caizse çalıştığım alanı iptal ediyorsunuz. Bu noktada çoluğuma çocuğuma götürdüğüm ekmeği berhava ediyorsunuz ve çözüm üretmiyorsunuz. Kaldı ki ben vatandaş olarak sana, daha iyi hayat şartları sağlayacaksın diye, daha özgür, daha demokratik, daha refah ve huzur içerisinde yaşam sağlayacaksın diye destek vermişsem ve sen bugün benim huzurumu kaçırmışsan bunlar ciddi olarak duygusal kopuşu tetikleyebilir."