AMASRA'DA TERMİK SANTRAL PANKARTI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof.Dr. Ramazan Kaplan’dan üniversiteyle ilgili bilgi alan Gül, şehrin sosyal havasının üniversite havasına uyumlu olması gerektiğini söyledi. Gül, üniversitelerin, bilimsel çalışmalar yapmasının, şehirle bütünleşmesinin, şehre lokomotiflik yapmasının, bölge kalkınmasına hizmet etmesinin, şehrin sorunlarını araştırma konusu yapması, bilimsel faaliyetlere öncelik vermesinin önemli olduğunu kaydetti.
Gül, daha sonra turistik ilçe Amasra’ya geçti. Gül, ilçe merkezindeki kaymakamlık binası önünde kendisini karşılayan vatandaşları selamladı. Kalabalığın arasında bulunan Füsun Işıkal adlı kadın, ‘Termik santrale hayır’ yazılı pankartla aracından inen Gül’ün yanına gitmek istedi. Korumalar Işıkal’ı durdururken, pankartı göstermesini ise engellemedi. Işıkal, korumaların kontrolünde yanına gelen Gül’e elindeki pankartı gösterip, ilçeye termik santral yapılmasını istemediğini söyledi.
Gül'ün yanından ayrıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Füsun Işıkal, "Amasra'da doğup büyüdüğümü, çocukluğumun burada geçtiğini söyledim ve burada ölmek istiyorum dedim. Bunun için de termik santral istemediğimi, yardımcı olmasını istedim. Kendisi de 'Buraları güzelleştirmişiz değil mi' dedi. Ben anlayamadım. Ama en azından bu konuyu hatırlatmış oldum" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ilçe merkezinde yürüyerek esnafla konuştu. Gül, Amasra Ceneviz Kalesi’ni de gezdi, incelemelerde bulundu. Gül, kale gezisinin ardından çıkışta kendisini bekleyen gazetecilerin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi. Gül, aracına binerek halkın arasında ilerlediği sırada yanına gelen trafik kazasında ölen şarkıcı Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ile de tokalaştı. Gül, daha sonra ilçeden ayrıldı.

EE(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)