'FARKLI GÖRÜŞLER DEMOKRASİNİN GEREĞİ'
Cumhurbaşkanı Gül, belediyeden sonra Bartın Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. Gül, daha sonra et-mangal resteronanında öğle yemeği yedi. Şehit ailelelerinin de katıldığı yemekte konuşan Gül, Cumhurbaşkanı'nın ülkenin birliğini, beraberliğini, Türk milletini temsil ettiğini, Cumhurbaşkanı ziyaretinin illerde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini vurguladı.
Gül, bir taraftan huzur, bir taraftan da ülkede refahın artması, gelişmenin, ekonomik kalkınmanın sağlanması, ihtiyaçların karşılanması için kamu, özel herkesin el ele çalıştığını söyledi. Gül, "Son 10 yılda hizmetlerde çok büyük gelişmelerin olduğuna herkes vakıftır. Ayrıca istikrar ve güven ortamı içinde özel sektör de Türkiye'nin her yanında büyük yatırımlar yapıyor" dedi.
Farklı siyasi partiler, farklı görüşler, farklı akımların demokrasinin, çoğulculuğun bir gereği olduğuna işaret eden Gül, "Ama bu çoğulculuk içerisinde yeri geldiğinde birliği oluşturmamız, birlik içinde çoğulculuğu gerçekleştiriyor olmamız çok önemli. Çoğulculuğu bir kavga, çekişme, enerjilerimizi boşa harcama olarak anlarsak memleket olarak da şehirler olarak da zarar görürüz. Küçük bir ailede bile çekişme başlarsa bunun sonu nereye gider bilirsiniz. Onun için birlik, beraberlik, herkesin el birliği içinde çalışıyor olması çok önemli" diye konuştu.

EE(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)