ÜNİVERSİTEYE ZİYARET
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediyenin ardından, Kırklareli Üniversitesi’ne geçti. Üniversiteye gelişinde Rektör Prof.Dr. Mustafa Aykaç tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e brifing verildi. Gül, Kırklareli Üniversitesi’nin yeni kurulduğunu hatırlatarak, “Kamu üniversiteler için büyük kaynaklar ayırıyor. Benim önemsediğim üniversitelerden mezun olan gençlerin nasıl yetiştirildiği, kendilerine olan özgüveni ve özel sektörde iş bulabilme kabiliyetleridir. Güzel güzel binalar yaparsınız ama iyi eğitim vermezseniz bir anlamı olmaz. Barakalarda eğitim yapar ama gençleri iyi yetiştirirsiniz” dedi.
TÜRKİYE TURUNU TAMAMLADI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kırklareli Üniversitesi'nin ardından onuruna verilecek öğle yemeği için Babaeski yolu üzerinde otele geçti. Otelin girişinde Türkiye haritası üzerinde ziyaret ettiği illeri ve tarihler olan pano sürprizi ile karşılaştı. Büyük boy panoyu imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, kendisini takip eden gazetecilere, ilk resmi ziyaretini Van’a yaptığını hatırlatarak, “Oradan Hakkari, Şırnak’a gittim. Zor günlerdi o zaman tabi. Diyarbakır ve sonra diğer illere gitmiş olduk. Gittiğimiz yerlerde bir şeyi yaptık. Valilikler, biliyorsunuz devletin ve hükümetin temsilcisi olarak her yerde. Sonra hangi partiden olursa olsun belediyelere gittim. Çünkü şehrin emini belediye başkanlarına gittim. Şehirlerin gelecekleri onlara emanet. Zor günlerde Batman’dan, Diyarbakır tutun da hepsine gittim. Sonra üniversitelerin hepsini yakın takip ediyorum. Tabiî ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin oradaki temsilcisi garnizonları sonra da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldik ve her yerde şehri temsil eden sendikalar, şüphesiz ki her ilde şehit aileleri ve gazileri özellikle takip edip, muhakkak onlarla olurum. Maalesef biraz geciktim tüm illeri gezmek için. Araya seçimler, kampanyalar girdi. O sürede askıya aldığımız için Kırklareli’ni bugün ziyaret ederek önceden düşünmüş olduğum programımı gerçekleştirmiş oldum“ dedi.
HATIRA FOTOĞRAFI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önce tek başına, ardından da yakın çalışma ekibi ile birlikte haritanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, heyette yer alan bürokratların ardından kendisini takip eden gazetecilerle de günün anısına fotoğraf çektirdi.
SON ZİYARET ETTİĞİM İL
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra onuruna verilen öğle yemeğine geçti. Kırklareli ile Türkiye’nin tüm illerine olan ziyaretlerini tamamlamış olduğunu söyleyen Gül, “Daha önce buraya başka görevlerle gelmiştim. Cumhurbaşkanı olarak gelmenin heyecanını yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Kırklareli’nin bir özelliği daha oldu. Cumhurbaşkanı olduğum zaman bütün illeri gezmek istediğimi, ziyaret etmek istediğimi paylaşmıştım. Gördüm ki bazı illerimize 40 seneden fazla Cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşmemiş. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanı bütün milleti temsil eden ve ülkenin birliğini beraberliğinin sembolüdür. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı ziyaretlerinin önemli olduğunu biliyoruz."dedi.
Cumhurbaşkanı Gül yemeğe katılanlara yaptığı konuşmasını şöyle tamamladı:
"Önce doğudan başladım. Van’dan, Diyarbakır’dan, Şırnak’tan en zor dönemlerde, sonra başka illerimizi de dolaştım. Tekirdağ ve Kırklareli’ne daha önce gelmeyi planlamıştık ama bazı nedenlerden ertelemek zorunda kaldık. Bugün Kırklareli, 81’nci ilimiz. Seyahat ettiğim son ilk olarak gelmiş oldum. Bu da doğrusu planlı değildi ama böyle tesadüf etti. Türkiye’nin her tarafı birbirinden güzel, Türkiye’nin her tarafının ayrı bir özelliği var. Kırklareli’nin nasıl bir Rumeli havası varsa, bütün sosyolojik yapısıyla bunu burada gösteriyorsa, Diyarbakır’ın ayrı bir havası var. Trabzon’un başka bir gerçeği var. Orta Anadolu’nun Kayseri’nin, Sivas’ın ayrı Adana’ya giderseniz farklı bir yer görürsünüz. Ama tüm bunlar, işte bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan istediği yerde yaşayabilir, istediği yerde iş bulabilir ve istediği yerde de hayatını geçirebilir. Türkiye’nin her köşesi hepimize aittir ve hepimizin ortak ülkesidir. Şüphesiz ki bayrağımız, hepimizin ortak bayrağıdır ve hepimizin sembolüdür. Bu anlayış içerisinde bakarsak, çoğulculuğu, bu farklılıkları zenginlik gibi görürüz. Eğer ayrıştırmaya kalkarsak, bunların hepsini ayrı ayrı görürüz. O zaman ayrışmanın sonu olmaz. Ufacık bir köyde yukarı mahalle diye insanlar ayrıştırılır. Onun için tüm Türkiye bu farklılıkları zenginlik gibi görmeli, büyük bir çoğulculuk, büyük bir çeşitlilik içinde bir olduğumuzu gösterebilmeliyiz. Bu şehirde böyle bir havayı görmekten büyük memnuniyet duyuyorum.”
SANCAK TÖRENİNE KATILDI
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra 5'inci Kolordu Komutanlığı Pınarhisar İstikam Alay Komutanlığı’na Şehit Albay Suat Karlıdağ Kışlası’nda yapılan sancak teslim törenine katıldı.
Gül kışlaya gelişinde askeri törenle karşılandı. Ardından protokol tribününe geçen Cumhurbaşkanı Gül, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i başıyla selamladıktan sonra yerine oturdu.
Törende Çorlu 5'inci Kolordu Komutanlığı askeri bandosunun çaldığı İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İstikam Alay Komutanı Albay Fikri Kayhan Akın’ın özgeçmişi okundu. Ardından tören alınan ortasındaki özel bölümde bekleyen sancağın başına geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kutsal bir emanet sancağını tevdi etmek için geldiğini ifade ederek, “Bu sancak yüce Türk milletinin şerefinize emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Sancak TSK şeref timsalidir. Türk ordusu tarihi boyunca dünyayı örnek olacak şekilde sancağını korumuş onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de onu tertemiz parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinden eminim. Teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz” dedi. Ardından da Gül sancağı öperek Pınarhisar İstihkam Alay Komutanı Albay Fikri Kayhan Akın’a teslim etti. Albay Akın da sancağı öperek teslim alıp koruyacağı üzerine yemin etti. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül sancağın teslim zaptını imzaladı.
Cumhurbaşkanı Gül ardından da konuklarla birlikte törene katılanlara sunulan kokteyle geçti.

FOTOĞRAFLI