CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bugün yapılan oylamada Irak Cumhurbaşkanlığına seçilen Fuad Masum'u telefonla arayarak kutladı, kendisini Türkiye'ye davet etti. Kendisin arayarak ilk kutlayan kişinin Gül olduğunu söyleyen Masum'un, Irak- Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda ileriye götüreceğini dile getirdiği belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'a bu göreve seçilmesinin, Irak'ın güvenlik, istikrar ve refahına katkıda bulunacağını ifade etti. Açıklamada şöyle devam edildi:
"Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Irak ile terörizm ile mücadele dahil her alanda dayanışmasını sürdürmeye bütün imkanlarıyla devam edeceğini bildirmiş, kendisini ilk fırsatta Türkiye'yi ziyaret etmeye davet etmiştir. Irak Cumhurbaşkanı Sayın Masum, kendisini arayarak ilk kutlayan kişinin Sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu ifadeyle bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirtmiş, Türkiye ile ilişkilere verdiği öneme atıfla görev döneminde bu ilişkilerin güvenlikten ekonomi ve kültüre kadar her alanda ileriye götürüleceğini bildirmiştir."