ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı ilçesinde Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonunun Amerika'daki Yahudi sermayesi tarafından organize edildiğini öne sürdü. Türkiye'nin 300 milyar lira parasının uçup gittiğini söyleyen Gökçek, "Bir ayakkabı kutusunu gösterip milleti kandırarak, milletin parasını alıp götürüyorlar. Kılıçdaroğlu da bunun çığırtkanlığını yapıyor" diye konuştu.
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Melih Gökçek, Polatlı Belediyesi tarafından yaptırılan Sağlık Parkı'nın açılışını da gerçekleştirdi. Şehir meydanında seçim otobüsünün üzerinden yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Gökçek, Gezi olaylarını ve 17 Aralık operasyonu anlattı.
"HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ HAYIRSEVERDİR"
Konuşmasında ABD'deki Neocon'lar, Yahudi sermayesini Türkiye'deki Ergenekon yapılanmasına benzeten Gökçek, operasyonların amacının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan düşürmek olduğunu belirtti, şunları söyledi:
"Sizin cebinizden çıkan milyarlar İstanbul baronlarının ve onların ağa babası olan Amerika'daki Yahudi sermayesine gitti. Halk Bankası Genel Müdürü'nün evindeki ayakkabı kutusunu gösterip milyarları götürüyorlar. Şimdi CHP Milletvekili olan dönemin Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün evinden 2,5 milyon Euro çıkmıştı. Sonra o paranın kaynağını ispatladı, mahkeme iade etti. Halk Bankası Genel Müdürü hayırsever bir adamdır, o da ispatlayacaktır ve mahkeme o parayı da iade edecektir. O yüzden siz 30 Mart seçimlerini bir genel seçim olarak düşünün ve oyunları bozun."
SARIGÜL HER YERE UYUMLU GÜYA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sermayenin çığırtkanlığını yapmakla suçlayan Gökçek, Mansur Yavaş'ın bir yıl önce CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını gazeteci Uğur Dündar'ın yazdığını belirterek, "Milletin gözünü boyamak için sağcı adamları CHP'ye getirip, oylarını artırmak istiyorlar. Siz buna müsaade etmeyin. Süleyman Demirel de sağcılardan oy alırdı, bürokrat atamalarını solculardan yapardı. Mustafa Sarıgül, sağcıyla sağcı, solcuyla solcu, futbolcuyla futbolcu, her yere uyumlu güya" diye konuştu.
POLATLI'YA SEÇİM VAATLERİ
Polatlı'ya seçim vaadinde bulunan Melih Gökçek, Polatlı Üniversitesi'nin kurulması için çalışacaklarını söyledi. Gökçek, "İşsizlik sorununu çözmek için yatırımcıya yardımcı olacağız. OSB'lerin altyapısını ücretsiz olarak yapacağız. Tarım ve Hayvancılık projelerine belediye olarak destek vereceğiz. Ankara Şeker Fabrikası'nın Polatlı'ya taşınması için elimizden geleni yapacağız. Bugsaşspor Polatlıspor olacak ve 10 bin kişilik stadyum yapılacak. Devasa Bölge Parkı, Ali Yaşam Merkezi, Halk Ekmek büfeleri, Soğuk Hava deposu, Soğan Tozu üretim tesisleri ve alt yapı hizmetlerini yapacağız. Ankara'da ne varsa Polatlı'da da o olacak" dedi.
MEHTERANLA YÜRÜYÜŞ
Gökçek, Polatlı Belediye Başkan Adayı Yakup Çelik, İlçe Başkanı Faruk Bilici ile çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak 200 metrelik mesafeyi Mehteran eşliğinde kat ettiler. Burada Polatlı Belediyesi tarafından yaptırılan Sağlık Parkı'nın açılışını yaptılar.