Mustafa ERCAN/MERSİN, () - SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ve sonrasında yaşanan tahliyeleri değerlendirerek, "Başbakan ve hükümet üyelerinin ortaya çıkan ses kayıtları da Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) alanındaydı. Baktılar iş kendilerine gelecek hemen kaldırdılar. Kendilerini kurtarmak için Malatya'da 3 kişiyi canlı canlı kesenleri aramıza salıverdiler" dedi.
Partisinin belediye başkan adayları için Mersin'e gelen Mustafa Kamalak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesiyle ilgili duyduğu üzüntüyü dile getiren Kamalak, "Berkin Elvan isimli bir gencimiz, evladımız hayatını kaybetti. Ona da Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyorum" dedi. Tüm seçim bölgelerinde aday gösterdiklerini belirten Kamalak, "Bizim dışımızda kimsenin projesi yok. Bakın meydanlara hep bir ağız dalaşı, suçlama var. Ana muhalefetin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Baş hırsız' diyor ama Başbakan 'Nasıl öyle dersin yok böyle bir şey' diyemiyor. 'Haşhaşi' diyor, 'Virüs' diyor ama hırsızlık olmadığını ispatlayamıyor. Artık Başbakan kendi adamlarını bile ikna edebilmekten uzak bir noktada. Yol arkadaşı Bülent Arınç bile paralel yapı ile ilgili bir soruşturma olmadığını açıkladı. O zaman milleti neden geriyorsunuz? Bu üslup bizim üslubumuz değil" diye konuştu.
SES KAYITLARI DA ÖYM'LERİN ALANINA GİRİYORDU
'Paralel yapıyı' ve tahliyeleri değerlendiren Kamalak şunları söyledi:
"Paralel yapı var diyorsanız 12 yıldır iktidardasınız. Tüm kanunları değiştirecek sayıda milletvekiliniz var. Kaç kez anayasayı değiştirdiniz. Generalleri mahkum eden bir hükümet silahsız bir yapıyı ortadan kardırmaz mı? Başbakanın dünü ile bugünü birbirini tutmuyor. Yoldan geçen bir insana leke bulaşırsa bir an önce silip kurtulmak ister. Burada çok ciddi iddialar var. Bazı kurumlar leke değil, toza bile tahammül edemez. Burada doğrudan başbakan ve mesai arkadaşları ilgili iddialar var. Bu kadar insanın bırakılması nedeni ÖYM'lerin kaldırılmasıdır. Çünkü Başbakan ve hükümet üyelerinin ortaya çıkan ses kayıtları da ÖYM'lerin alanındaydı. Baktılar iş kendilerine gelecek hemen kaldırdılar. Göreceksiniz ki Ergenekon'dan sonra iş Balyoz'a da gelecek. Kendilerini kurtarmak için Malatya'da 3 kişiyi canlı canlı kesenleri aramıza salıverdiler. Müebbet verdikleri adamları salıverdiler. Çobanın sürüyü tahrip eden kurttan yakınmaya hakkı yoktur. Bu durum en hafif ifadesiyle hukuki kaostur. Şehitler diyarı ülkemiz her zorluğun üstesinden geldiği gibi bunun da üstesinden gelecektir."

ME(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)