KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, diğer aday adaylarının yakını olduğu iddia edilen bir grup partili, AK Parti İlçe binası önünde toplanarak mevcut Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yeniden aday gösterilmesini protesto etti.
AK Parti, hafta başında Kocaeli'deki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Ancak bazı ilçelerde açıklanan isimlere tepkiler oluştu. Önce Kandıra'da mevcut başkan Cengiz Kan'ın yeniden aday gösterilmemesi yaklaşık 500 kişilik grup tarafından protesto edildi. İlçeye gelen AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelet ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu konuşturulmadı.
Dilovası ve Körfez ilçelerinde mevcut başkanların aday gösterilmemesi, taraftarlarının tepkisiyle karşılanırken,  AK Parti'de 16 kişi ile en fazla aday adayının bulunduğu Kocaeli'nin en büyük ilçesi Gebze'de de mevcut başkan Adnan Köşker yeniden aday gösterildi.
Gebze'de Adnan Köşker'e diğer bazı adaylar tarafından tepki gösterilirken, bugün ilçe binası önünde protesto gösterisi yapılacağı duyuruldu. Protesto haberleri üzerine çok sayıda medya mensubu ilçe binası önüne gitti.
Protesto gösterisine yaklaşık 20 kişilik grup katıldı. Grup ellerinde, başkan Adnan Köşker'in üzerine çarpı işareti çizilmiş fotoğrafının yanı sıra 'Paralelci belediye başkanı istemiyoruz', 'Köşker gidecek Ak Parti kazanacak', 'Gülen-Köşker el ele' yazılı pankartlar taşıdı. Grubun fazla katılım beklentisiyle ilçe binasının önüne çok fazla pankart getirdiği dikkat çekti.
Grup adına basın açıklaması yapan ve adının Ahmet Ayar olduğunu söyleyen protestocu, "Bugün burada Ak parti ve Başbakanımız sayın Recep tayyip Erdoğan'a sevdalı Gebzeliler olarak uluslararası kirli ittifakların taşeronluğunu üstlenmiş paralel yapılara boyun eğmeyeceğimizi haykırmak istiyoruz. Gebzemizin, kirli ittifaklırın yerel izdüşümlerine ve paralel yapının aktif bir adamı olan Adnan Köşker'in eline teslim edilmesini engellemek için tek yürek olduk" dedi.
Ahmet Ayar konuşmasında amaçlarının Başbakan Erdoğan'ı desteklemek ve paralel devlete karşı çıkmak olduğuna vurgu yaptı. Grup basın açıklamasının ardından birkaç pankartı AK parti İlçe binasının kapısına bıraktıktan sonra dağıldı.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise bu kişilerin aday gösterilmeyen diğer aday adaylarından bazılarının yakını olduğuna dair duyum aldığını belirterek, "15-20 kişi protesto etmiş. Ben bunun için ne diyebilirim ki" diyerek yorum yapmak istemedi.

MB-OU(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)