CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'da partisinin İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Kentin Soma'daki maden faciası nedeniyle buruk bir bayram yaşadığını ifade eden Özel, bayram ziyareti için Gazze'ye gidecek CHP'li heyetin Mısır'dan haber beklediğini söyledi.
CHP Manisa İl Başkanlığının bayramlaşma törenine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Vekil Özgür Özel, bayramlaşma sonrası Soma'daki maden faciası ve İsrail'in Gazze saldırısı hakkında açıklamalar yaptı.
Bayramda Gazze'ye gitmesi beklenen CHP heyetinin Mısır hükümetinden haber beklediğini söyleyen Vekil Özgür Özel, "CHP olarak Meclis İnsan Hakları Komisyonunda ve TBMM İnsan Hakları Cezaevi Komisyonu'ndaki üyelerimizin Gazze'ye gitmesi konusunda başvuruda bulunduk. Önce suskunluk süreci sürdü ama sonrasında bizim başvurularımızın ardından bir hareketlenme oldu. Biz Mısır ile temasları sürdürüyoruz. Çünkü böyle bir süreçte İsrail üzerinden Gazze'ye gitmek, İsrail'in yapmış olduğu devlet terörünü ve yapmış olduğu acımasız hareketleri meşrulaştırmak anlamına gelecek. Yoksa İsrail yolu daha kolay bir yol. Gazze'ye diğer gidiş yolu Mısır. Mısır ile temaslar sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu 6 gün önce resmi başvuruyu Mısır'a yaptı. Bizim bayram sürecinde orada olmayı istediğimizi ifade ettik. Bayramın 3'üncü günü bir umut var. Çantalarımız kapının önünde hazır bekliyoruz. Yoksa bayramı takip eden günlerde CHP Cezaevi komisyonu ve CHP İnsan Hakları Komisyonu üyeleri olarak diplomatik dokunulmazlığın vermiş olduğu imkandan yararlanmak istiyoruz. Bizim Gazze'de oluşumuzun İsrail saldırılarını da durduracağını düşünüyoruz. Barışa ve ateşkese katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Gözümüz kulağımız Mısır'dan gelecek olan haberde" diye konuştu.
CHP milletvekillerinden oluşan heyetin Gazze'de yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Özel, "Eğer Gazze'ye gidebilirsek amacımız orada ölen çocukların aileleri ile geçmiş dönemlerde hayatını kaybetmiş olanların mezarlarını ziyaret etmek. Gazze'de ateşkesin sağlanması için Türkiye'den gelen vicdanlı bir sesi Gazze'de haykırmak ve İsrail'e çağrıda bulunmak. En önemlisi ise dünyanın dikkatini oraya çekmek. Bütün dünya tarafından yapılan saldırıların kınandığı, meclisimizin her saldırıdan sonra bildiri yayınladığı ama sonraki çocuk ya da bebek ölümleri ile hatırlanan talihsiz bir yer. Biz öyle olmaması gerektiğini ve oradan alacağımız Gazze'nin gündemde tutacağını düşünüyoruz. Mecliste bu yaptığımız çabanın ardından İnsan Hakları Komisyonu'nun başvurusu var. Filistin Dostluk Grubu'nun başvurusu var. Gazze'ye gitmek Başbakanın her zaman söylediği ama arkasında durmadığı eylemsellikten milletvekillerinin hep birlikte sahip çıktığı bir eylemselliğe dönüştü. Özellikle İsrail büyükelçiliği önünde diğer partiler ile birlikte yapmış olduğu protesto gösterisi de ülke kamuoyunda ciddi bir şekilde yer aldı. Bazı şeylerin siyasetin üzerinde olması lazım. Bu ülkenin, AKP- CHP çekişmesine ve BDP-MHP farklılığına barışı kurban etmeden sahip çıkması gerekiyor. Uluslararası düzeyde ama kurumsal bir genel politika olarak ele alınması gerektiğini değerlendiriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI