Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP'te, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortak basın toplantısı düzenleyen MHP, CHP, DSP, BTP ve DP il başkanları çarşamba günü kente gelecek olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Demokrat Parti İl Başkanı Fatma Müftüoğlu, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Ercan Şahan ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Şentepe Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.
Siyasi parti temsilcileri adına konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimin ülkenin Cumhuriyet ve demokrasi tarihinde ilk olacağını belirterek şunları söyledi:
"Yine aynı şekilde bir ilki daha gerçekleştirmekteyiz. Bu ilk ise demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Türkiye siyasetinde yer alan 5 siyasi parti, Türkiye'nin tüm sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlardır. Bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içerisine girmişlerdir. Demokrasi için büyük uzlaşmanın Cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu artık bütün Türkiye'nin adayıdır. Biz 5 parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun destekçisiyiz, seçimleri kazanması için elimizden geleni yapacağız."

FOTOĞRAFLI