BAKAN ŞAHİN OKUL AÇILIŞINA KATILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ilkokul açılışına katıldı. Bakan Şahin, toplumsal sorunların temelinde eğitimsizliğin yattığını söyledi.
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlamalarına katılmak için kente gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Akkent Mahallesi'ndeki Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nun açılış törenine katıldı. Açılış öncesi konuşan Bakan Şahin Gaziantep'te, 3 bin dersliğin şantiye halinde olduğunu ve yapımına devam edildiğini açıkladı. Bakan Şahin, "Bu şehir için milletvekili arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalıştık, çabaladık. En büyük ihtiyacımız olan eğitim ihtiyacını gidermek için biliyoruz ki bugün yoksullukla mücadele de, cehalet ile de mücadele de, toplumsal sorunun kaynağında eğitimsizlik yatıyor. O yüzden bu binaların içini doldurmamız, bu çocukları geleceğe hazırlamamız ve yarınlarımızı temin altına almamız lazım" dedi.
Bakanlık olarak Gaziantep’e yapılması gereken ne varsa yapma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Şahin, sosyal konutla beraber kız öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek için 8 yurdu aynı anda yapmaya başladıklarını kaydetti. Bakan Fatma Şahin, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sizlerden aldığımız güçle 2,5 yıldan beri bu emanetin başındayım. Bu şehir için, en büyük sıkıntımız olan eğitim sorununu gidermek için milletvekili arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalıştık. Bu şehre yapılması gereken ne varsa daha fazlasını yapma gayreti içinde olduk. Yaklaşık 120 milyonluk yatırımı 2,5 yılda buraya getirdik" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından okulu yaptıran Uslu ailesine Bakan Şahin tarafından plaket verildi.