GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Şahin, belediyeyi 1.2 milyon lira borçla devraldığını belirterek, gelir ve gider dengesini ayarlamaya çalıştıklarını söyledi.
Başkan Fatma Şahin, göreve başladığı 1 ayın değerlendirmesini yapmak üzere gazetecilerle bir araya geldi. Projeleri hakkında bilgi veren Şahin, öncelikli hedeflerinin ulaşım probleminin çözümü olduğunu söyledi. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla memleketin yönetilemeyeceğini dile getiren Şahin, Gaziantep'i birlikte kalkındıracaklarını söyledi.
'ŞEHRİ ŞANTİYEYE ÇEVİRECEĞİZ'
Orta vadede trafik sorununun çözümü için alternatif yolların açılması gerektiğini anlatan Fatma Şahin, bu yaz şehri şantiyeye çevireceklerini ifade etti. Şahin, "Bu yaz bu şehri şantiyeye çevireceğiz. Merkezin yükünü dağıtmamız gerek. Şu anda bütün tramvaylarımızda ücretsiz internet mevcut. Şimdiki hedeflerimiz arasında büyük AVM'lerde, büyük meydanlarda, büyük hastanelerde bunu nasıl hayata geçireceğimizi düşünüyoruz. Teknolojiyi kullanan akıllı bir kent oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Devraldığı belediyenin borçlarını da açıklayan Fatma Şahin, şunları kaydetti:
"Belediyenin Gaziantep Su ve Kanalizasyon idaresi (GASKİ) üzerinden borcu eski para ile 900 trilyon. Şu anda belediyemizin toplam borcu 1.2 milyon lira. Gelir gider dengemizi ayarlıyoruz. Harcamalarımızı kontrol altına alıyoruz. Gelirleri arttırıp giderleri azaltmam lazım" dedi.

MB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)