Eyyüp BURUN- Ahmet Hamdi ÇİÇEK/GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin, kentin ilk kadın başkanı olmanın sevincini yaşadığını belirterek, "İlk olmak onurlu ama zordur. Bundan sonra Gaziantep'in şehrül-emini olacağım" dedi.
Dün yapılan seçimler sonrası resmi olmayan sonuçlara göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Partili Bakanı Fatma Şahin, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, "Uzun bir kampanya süresi geçirdik. Kampanyamızı tamamen plan ve proje üzerinde götürdük. Diğer adaylarla da projeler üzerinden yarıştık. Bu sonuç bize güven ve istikrarın, devam etmesi istendiğini gösterdi. Halkımız; ileri demokrasinin, hukuk devleti olmanın, kalkınmanın önündeki bütün vesayet engellerinin kalkması gerektiğini ve milli iradenin hakim olarak devam etmesi gerektiğini çok net bir şekilde ifade etti" dedi.
Gaziantep'in ilk kadın milletvekili ve bölgenin ilk kadın bakanı olduğunu hatırlatan Fatma Şahin, bundan sonra kentte yaşayan herkese hizmet etmek için çalışmasını sürdüreceğini belirterek şöyle konuştu:
"12 yıl önce yola çıktığımızda bu şehrin ilk kadın milletvekili olmamızı hemşerilerimiz destekledi, yüce mevla nasip etti. Daha sonra bölgenin ilk kadın bakanı oldum. 2,5 yıl bölgede Anadolu kadınlarını temsil ettim. Şimdi normalde belediyecilik her zaman bir erkek işi olarak görülürdü. Daha çok böyle insan odaklı, proje odaklı, çevre odaklı bir bakış açısıyla beraber, sanki bu iş bir erkek işiymiş gibi algılanıyordu. Şimdi artık bu zihinsel dönüşümün yaşandığı, bu işin bir cinsiyet meselesi olmadığı, bu işin bir ehliyet ve liyakat meselesi olduğu ve işi ehline vererek burada yerel kalkınmanın yapılabileceği noktasında şehir çok net bir mesaj verdi. Bu bakımdan da bütün hemşerilerime çok teşekkür ederim. Kazanan Gaziantep, hemşerilerimiz, demokrasi ve yerel kalkınma olacak. Ayrıca bize oy vermeyenlerinde düşüncelerine saygı duyuyorum. Hizmetlerimizle ve eserlerimizle de bundan sonraki süreçte, onların oyunu almaya talip olduğumuzu ve oy veren oy vermeyen hereksin Şehrül Emin'i olup, 1 milyon 800 bin kişiye aynı mesafede hizmet edeceğimi, hak ve adalet çizgisinden asla şaşmayacağıma hizmetleri üreteceğimizi söylemek istiyorum. Allah'ın izniyle kadın eli Gaziantep'e değdiği zaman, ne kadar hızlı bir şekilde şehrin, değişiminin, dönüşümünün sağlanabileceğini göstereceğiz. Bu iş bir takım işi ve çok güçlü bir takımımız var. İnşallah şehir bu farkı da çok güçlü bir şekilde görecek."
Şahin, eski bakanlar Sadullah Ergün ve Binali Yıldırım'ın adayı olmasına rağmen seçimleri kazamamasını, "2 bakanımızın da seçilmiş olsaydı, o şehirler için çok iyi olacağına, çok iyi hizmetler üreteceğine inanıyordum. Çünkü ben kabinede onlarla birlikte çalıştım. Kabiliyetlerini, kapasitelerini biliyorum. Ne yapıp ne yapamayacaklarını görüyorum, fakat her yerelin kendi farklı zemini olabiliyor. O noktada onun kendi içinde değerlendirilmesi gerekiyor, ama seçilmiş olsalardı o şehre ciddi anlamda çık iyi hizmetler üreteceklerine dair inancım tamdı" şeklinde yorumladı.
Seçimlerde Gaziantep ve Türkiye genelinde AK Parti'nin oy oranlarının yükseldiğini belirten Şahin, halkın dedikodu ve fitne siyasetine mesafeli yaklaştığını ifade ederek, "Bizim kendi şehrimize baktığımız zaman oylarımızı yükselttik. Geçen yerel seçime göre il genelde yüzde 48 olan oy oranımızı, bugün yüzde 55 oranına getirmiş olduk. 10 ilçemizin 9'unu oy oranımızı yükselterek aldık. Bugün sandıktan çıkan sonuçta da, halkın, milli iradenin arkasında durduğunu, güven ve istikrarın arkasında durduğunu, halkın kutuplaşma, kaos istemediğini ve halkın dedikodu siyasetine, fitne siyasetine mesafeli olduğu konusunda çok net bir mesaj verildi" diye konuştu.
İlk olmanın çok zor olduğunu dile getiren Fatma Şahin, belediyeciliğin sadece erkek işi olmadığını kanıtlayacağını da kaydetti.

EB,AHÇ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)