Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, ()  -  FİLİSTİN Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, İsrail'in Filistin halkına karşı yeni bir savaşın fitilini ateşlediğini, kara, deniz ve havadan gerçekleştirilen saldırılarda birçok insanın yaşamını yitirdiği söyledi.
Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım ve Dostluk Grubu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıyla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İsrail'in 3 Yahudi yerleşimcinin başına gelenlerin sorumluluğunu Filistinli gruplara yüklemeye çalıştığını belirten Yıldırım; "Elinde hiçbir delil olmadan hem bu grupları suçlamakta hem de masum insanların üzerine bomba yağdırmaktadır'' dedi.
İsrail'in günlerdir özellikle iftar ve sahur vakitlerinde Gazze bölgesine hava saldırıları düzenlediğini belirten Yıldırım; ''Bu mübarek ayda insanlara huzursuzluk yaşatan terör devleti, en ufak insani erdemlere dahi ne kadar uzak olduğunu bir kez dana ortaya koymaktadır. İsrail ile Hamas arasında 2 yıldır devam eden ateşkesi İsrail tarafından onlarca kez ihlal edildi. Üzülerek belirtiyoruz ki uluslararası toplum İsrail zulmüne sessiz kalmaktadır. ABD, İsrail katliamlarına payanda olmaktadır. İsrail'in sözde kendini savunduğu gerekçesiyle katliamları meşrulaştırmaktadır. Oysa her şey ortadır. İsrail'in yaptığı tam anlamıyla düşük yoğunluklu bir soykırımdır. Bunu ne ABD ne de BM daha fazla görmezden gelemez'' dedi.
İsrail'i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınadıklarını sözlerine ekleyen Yıldırım; "İsrail'i biran önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da Siyonist işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında açık taraf olacağımızı bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz'' dedi.

FOTOĞRAFLI