MERSİN Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP Parti Meclis üyesi Fikri Sağlar, katıldığı bir düğünde gelin ve damatla çiftetelli oynadı.
Fikri Sağlar, seçim çalışması kapsamında Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ne bağlı Kuzucubelen, Akarca, Fındıkpınarı, Sarılar ve Tepe köylerini ziyaret etti. Sağlar, köy ve kahvelerde halkla söyleşi yaptı. Sağlar, Fındıkpınarı girişinde kurban kesilerek karşılandı. Fındıkpınarı'nda nişan törenine, Sarılar Köyü'nde ise düğüne katıldı. Sağlar, burada gelin ve damatla karşılıklı çiftetelli oynadı. Köylülerin ilgi gösterdiği Sağlar'ın oyun sırasında üzerine para da atıldı.
YOKSULA 1 LİTRE SÜT DAĞITILACAK
Fikri Sağlar, Belediye Başkanı seçilmesi halinde, köy-kent projeleriyle, kalkınmanın köylerden başlatılacağını, köy ve kırlarda yaşayan gençlere iş imkanı sunacaklarını, hayvancılığı geliştireceklerini ve tarım ürünlerinin Köy-Kent pazarlarında satılacağını, soğuk hava depoları, paketleme tesisleri ve ürün değerlendirme fabrikaları kuracaklarını söyledi. Sağlar ayrıca, Mersin'de yaşayan 90 bin yoksul aileye günde bir litre süt, haftada bir kez bir kilo peynir ve bir kilo yoğurt verilmesini sağlayacağını, bu şekilde de sütçülüğü Büyükşehir Belediyesi eliyle geliştireceklerini de bildirdi.