MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 50 belediye çalışanı, Kürtçe ve Türkçe bayram kutlaması sonrası disipline verilince MHP'den istifa eden Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya destek için MHP'den istifa etti.
Fethiye Belediyesi'ne ait tamirhanede istifa ettiklerini açıklayan işçiler, Başkan Saatcı'ya destek için bu kararı aldıklarını söyledi. Fethiye'de 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Çiftlik Belediye Başkan Adayı olan ancak seçimi kaybeden Fikret Kaynak'ın da bulunduğu işçiler adına açıklama yapan Fethiye Belediyesi Liman Sorumlusu Okan Arıkan, MHP Genel Merkezi'nin Kürtçe ve Türkçe afiş astıran Behçet Saatcı'ya yönelik tutumunu eleştirdi. Başkan Saatcı'ya astırdığı bayram mesajı dolayısıyla haksızlık yapıldığını, yapılanın yargısız infaz ve vefasızlık olduğunu kaydeden Arıkan, şöyle dedi:
"Hükümet tarafından başlatılan demokratikleşme paketine tepki olarak hazırlanan afişle dilde birliğin bozulmasının yaratacağı tehlikeye dikkat çekildi. Tek dil, tek vatan, tek bayrak, tek millet vurgusu yapıldı. Bu afişin parti tarafından neden eleştirildiğini anlayabilmiş, tüzüğümüze aykırı tarafını görebilmiş değiliz. Halkını dilin hassasiyeti konusunda uyarmaya çalışan, Türk dili konusundaki yaptığı çalışmalarıyla Türk Dil Kurumu'ndan ödül alan başkanımızın hassasiyetini disipline konu edilecek kadar büyütüp, cezalandırılmak trajedidir."
Ülkücülüğünün kalıcı olduğunu belirten belediye işçisi Fikret Kaynak ise "Bizler burada haksızlığı gördük. Doğrunun yolunda gidiyoruz. Başkanımız Behçet Saatcı sayesinde Fethiye MHP ile tanıştı" dedi. Fethiye'de daha önce de 105 kişi Behçet Saatcı'ya destek için MHP'den istifa etmişti.