MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde MHP'den istifa edip DP'ye geçen Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaretinin ardından AK Parti İlçe Başkanı Arif Bozyel'in "Gençlik kolları başkanımız değil" dediği Alim Kumlu, AK Parti'den istifa etti.
AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı'na yeni atanan Arif Bozyel'in göreve başlamasının ardından Çamköy belde teşkilatında yaşanan gençlik kolları başkanlığı kavgası istifayla sonuçlandı. İlçe Başkanı Arif Bozyel, MHP'den istifa edip DP'ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret eden Alim Kumlu'nun, AK Parti'nin gençlik kolları başkanı olmadığını öne sürdü.
Alim Kumlu da kendisinin AK Parti Çamköy Belde Gençlik Kolları Başkanı olduğunu açıkladı. 20-30 kişilik grupla AK Parti Fethiye İlçe binasına gelen Kumlu, yönetim kurulu üyesi Mehmet Sıddık Altınkaynak ile görüştükten sonra belde gençlik kolları başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.
İSTENMEYEN ADAM
Başkan Saatcı'yı ziyaret ettikten sonra AK Parti'de 'istenmeyen adam' ilan edildiğini belirten Alim Kumlu, "12 Aralık Perşembe günü, Başkan Saatcı'ya ailem ve arkadaşlarımla ziyarette bulunduk. Başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ettiğimizi belirttik. Bunun üzerine henüz listesi onaylanmayan AK Parti İlçe Başkanı Arif Bozyel talihsiz bir açıklama yaparak, Çamköy'de gençlik kolları başkanının ben değil, Hakkı Karaca olduğunu söylemiş ve benim parti üyesi olduğumu belirtmiştir. Bu beldemizdeki tüm AK Partilileri yaralamıştır. Benim bütün ailem halen AK Parti üyesidir. Kimseye istifa etmeleri için baskıda bulunmam söz konusu değil. Buradaki sorun sadece AK Parti ilçe merkezidir. Ben genel başkanımı, partimi ve icraatlarını hep destekledim. Desteklemeye devam edeceğim" diye konuştu.
Alim Kumlu, bundan böyle Demokrat Parti'den Behçet Saatcı'ya destek vereceğini sözlerine ekleyerek, istifa dilekçesini belde sakini gençlerle birlikte AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı yetkililerine teslim etti.