Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), () - SP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde düzenlenen mitingde partisine destek istedi, "30 Mart'ta sadece belediye başkanı seçmekle kalınmayacak, aynı zamanda ülkemize ve İslam alemine de istikamet belirlenecek" dedi.

SP ilçe teşkilatı tarafından Halk Pazarı alanında düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı mitinge katılan Fatih Erbakan, AK Parti iktidarının çalışmalarını eleştirdi. Gaziantep'in geçmişte emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele ettiğini ve Kurtuluş Savaşı'nın ardından gazilik unvana eriştiğini belirtern Erbakan, "Böylesi bir şehrin bağrına Amerika'nın Nato'nun kontrolündeki Patriot füzelerini getirip yerleştirdiler. 7 düvele karşı İslam ümmetini komşu Müslümanları koruyan Osmanlı torunları şimdi namluları komşu Müslüman ülkelere çevrili füzelere yataklık yapar hale geldi" dedi.

Yerel seçimlerin çok önemli olduğunu ve çıkacak sonucun sadece Türkiye'yi değil İslam ülkelerini de ilgilendireceğini ifade eden Erbakan, "30 Mart'ta sadece belediye başkanını seçmekle kalmayacağız. Aynı zamanda ülkemize, dolayısıyla İslam alemine de bir istikamet belirlenecek. Belediye başkanını belirlerken 12 yıllık iktidarın yaptığı tahribatlara, yanlış icraatlara 'dur' demek ve onlara uyarı vermek içinde oy kullanacaksınız" diye konuştu.

Fatih Erbakan konuşmasının ardından seçmenlerden kendisine eşlik eden SP'li başkan adaylarına destek vermelerini istedi.

KÇ (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)