CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "HSYK, bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek. AKP iktidarı, her konuda yaptığı gibi bu sefer de bildiğini okuyor, muhalefeti dikkate almıyor, muhalefetin bütün itirazlarına rağmen, güç kullanarak, zorbalık yaparak komisyonlarda, Genel Kurul'da yasalaştırmayı öngörüyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili değerlendirmeler yapan Loğoglu, “Adana'daki TIR'lar hakkında Vali, 'Bunlar içinde MİT personeli bulunan araçlar' diye açıklama yaptı. Sanki dokunulmazlıkları varmış gibi bir edayla söyledi. MİT'in teşkilat yasası, neler yapıp yapamayacağı belli. Ama bir hat var, o çizgide MİT'in yurt dışında operasyon yetkisi yok. Eğer ulusal güvenliğin gereği, MİT'in TIR'lar ile taşıdığı malzemeler yurt içinde operasyonla ilgiliyse, bu ilgili makamlar arasında bir koordinasyon konusu olmalı. Bu MİT ile İçişleri Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklar arasında yazışılır ve bu tür olaylar meydana gelmez. Ama geldiği zaman da gereğinin yapılması lazım" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nun görüşüleceğini, son yolsuzluk ve rüşvet iddialarından sonra rapora ilişkin 300'den fazla değişiklik önergesi verildiğini belirten Loğoğlu, bunun neredeyse bir rekor olduğunu söyledi.Loğoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “"Senin Türkiye'de bildiğini okuma ehliyetini sana veriyor mu, hayır.AB ülkelerinde bu kuruluşların, birçok noktada ortak paydaları var, hepsinde aynı şey var, yargının bağımsızlığı. HSYK, bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek. AKP iktidarı, her konuda yaptığı gibi bu sefer de bildiğini okuyor, muhalefeti dikkate almıyor, muhalefetin bütün itirazlarına rağmen, güç kullanarak, zorbalık yaparak komisyonlarda, Genel Kurul'da yasalaştırmayı öngörüyor. Ukrayna'da gösteriler var, orada bile iktidar, muhalefetin sesini dinledi. Bütün partilerin katılacağı ortak komisyon oluşturulması önerisi yaptı. Muhalefetin ne dediğine kulak veren Ukrayna var ama muhalefetin hiçbir dediğine kulak vermeyen AKP var. "