ANTALYA'da CHP'den Mustafa Akaydın, Ak Parti'den Menderes Türel ve MHP'den Kemal Çelik'in yarışına sahne olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, her aday farklılığını ortaya koyuyor. Akaydın yine 'Hoca' lakabıyla seçime hazırlanırken Türel, 'hizmet siyaseti'ni ön plana çıkarıyor. Kemal Çelik ise 'denenmemiş' olmanın avantajını kullanmaya çalışıyor.
'HOCANIN BİR BİLDİĞİ VAR'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu seçimlerde de kendisine 2009'da başkanlık koltuğunu getiren 'Hoca' lakabını kullanmayı tercih etti. 2009'daki 'Yaparsa hoca yapar' sloganı, 2014 seçimleri için 'Hocanın bir bildiği var'a dönüştü. 'Yine Antalya kazanacak' ana başlığı altında yürütülen seçim kampanyasında Başkan Akaydın, 30 Mart'a yönelik ilk şarkısını da sosyal paylaşım siteleri üzerinden dolaşıma soktu. 'Geleceğin adını halkımız koysun' adlı, Antalya'dan gücünün farkında olmasını istenen şarkıda, 'Sandıklara rant değil huzurumuz dolsun/ Başkanımız Mustafa Akaydın olsun' dizesiyle iktidar partisine göndermeler de bulunuyor. Akaydın'ın seçim şarkısının müziği ise Selda Bağcan'ın 1988 yılında çıkardığı albümüyle de aynı adı taşıyan 'Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek' adlı parçaya ait.
'ANTALYA ÇOK ÖZLEDİ O DA ANTALYA'YI ÇOK ÖZLEDİ'
Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ise seçim kampanyasını 28 Aralık Cumartesi günü Kepez Arena'dan başlattı. Başkan adayı Türel'in seçim sloganı 'Büyük Antalya'ya Büyük Hedefler' oldu. Ak Parti bu sloganla özellikle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 19 ilçeye yayılan idari sınırlarına vurguyu tercih etti. Menderes Türel'in seçim kampanyasında kullanılan alt sloganlardan biri de 'Antalya çok özledi o da Antalya'yı çok özledi' şeklinde oldu. Türel, bu sloganla en güçlü noktası 'hizmet siyaseti'ne göndermede bulunuyor. Menderes Türel, kent merkezinde dolaşan tanıtım minibüslerinde ise 2009 yılındaki seçim şarkılarını kullanmaya devam ediyor.
'ŞİMDİ BİZİM ZAMANIMIZ'
MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik ise CHP ve Ak Partili yönetimleri gören Antalya'da farklı olana göndermeyi yapmayı tercih etti ve 'Şimdi bizim zamanımız' sloganını tercih etti. Seçim sloganı Kemal Çelik adıyla birlikte imza haline getirilirken, MHP'nin her türlü ilan ve broşürü sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuldu. Kemal Çelik, seçim kampanyasında farklı zamanlarda 'Antalya'ya yakışır' sloganını değiştirerek kullanıyor. Bunun son örneği yeni yıl için 'Yeni yılda yeni Antalya yakışır' oldu. MHP adayı Çelik, seçim minibüslerinde ise parti müziklerini kullanmayı tercih ediyor. (FOTOĞRAFSIZ)