ŞANLIURFA Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV), belediyeye ait 7 bin 921 metrekarelik arsayı yurt binası için tahsis ettiği haberine tepki gösterdi. Fakıbaba, "Biz belediyemize başvuran çok sayıda vakıf ve derneğe arazi tahsisi yaptık. Bu arazi tahsisini gündeme getirenlerin hedefi Başbakan Erdoğan'ı vurmaya kalkmaktır" dedi.
Şanlıurfa Belediyesi, geçen Kasım ayında yapılan meclis toplantısında, Dağeteği Mevkisindeki mülkiyeti belediyeye ait olan, yaklaşık 3 milyon lira değerindeki 7 bin 921 metrekarelik araziyi yurt yapımı için Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na tahsisini gündeme getirdi. Muhalefet partisi üyelerin itirazlarına rağmen, arazi oy çokluğuyla vakfa tahsis edildi.
YÖNETİCİLERİ SONRADAN ÖĞRENMİŞ
Yurt yapılacağı kaydedilen arazinin tahsis edildiği vakfın yönetiminde çocukları olması nedeniyle 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kıyak yapıldığı' eleştirilerinin gündeme gelmesi üzerine Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba basın toplantısı düzenledi. Yardımcıları ile birlikte düzenlenen toplantıda eleştirilere tepki gösteren Fakıbaba, 10 yıldır başkanlık yaptığını ve bu süre içerisinde kendilerine başvuran eğitim amaçlı dernek ve vakıflara arazi tahsisi yaptıklarını savundu.
Son olarak Kasım ayı içerisinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na arazi tahsisi yaptıklarını ve yönetiminde Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın olduğunu konunun gündeme getirilmesi ile öğrendiğini öne süren Başkan Fakıbaba şöyle konuştu:
"Biz 2004 yılında göreve geldik, 2014'te bu görevimizi  devredeceğiz. 10 yıl içerisinde başımı yastığa rahat koydum ve vermeyecek hesabımız yoktur. Söz konusu iddialarda amaç biz değiliz, sayın Başbakandır. Bu vakıf üzerinden Başbakan'ı yıpratmayı amaçlıyorlar."
'VAKIFLARA YER VERMEMİZ, URFA'NIN ZARARINA OLMAMIŞTIR'
Kanunsuz bir işlem yapmadıklarını ve geçmişte cemaate yakın vakıflara da arazi tahsis ettiklerini dile getiren Fakıbaba şöyle konuştu:
"Belediye başkanının görevi sadece yol yapmak değildir. Bu tip hizmetlere yardımcı olmaktır. Göreve geldiğimizden itibaren her anlamda şehrin kalkınması için çalıştık. Vakıflara, derneklere ve yatırım yapmak isteyen özel sektöre yardımcı olduk. Bu vakıflara yer vermemiz Urfa'nın zararına olmamıştır. Burada kanunsuz bir şey yapmadık. Bu iddiaları ortaya atanları herkes biliyor. Buradaki esas amaç vakıf üzerinden sayın Başbakanımızı vurmaya kalkmalarıdır. Biz başvuran vakıf ve derneklere arazi tahsis etmişiz, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na vermediğimiz zaman haksızlık olmaz mı?"