ŞANLIURFA Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmemesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Seçimler için aday gösterileceğine kesin gözüyle baktığını anlatan Fakıbaba, "Son saate kadar aday olacağımı tahmin ediyordum. Üzülmedim desem yalan olur" dedi.
2009 yılında bağımsız olarak katıldığı seçimleri kazanarak başkan olan ve daha sonra AK Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye tarafından Maşuk bölgesinde yaptırılan toplu konut inşaatlarında inceleme yaptı. 600 konutun büyük ölçüde tamamlandığını ve uygun fiyatlarla belediye işçileri ve gelir düzeyi düşük vatandaşlara uygun fiyatla satılacağını anlatan Fakıbaba, "Burada yaptırdığımız konutları 119 ile 129 bin lira arasında satışa çıkardık. 600 konutumuz var ve elimizde 237 konutumuz kaldı. Bunları da açık artırma ile satışa çıkardık. Şehrin en güzel yerinde en ucuz konutu biz yapıyoruz" dedi.
"BAŞKANLIK BEKLİYORDUM"
10 yıldır Şanlıurfa Belediye Başkanlık görevini yürüten Ahmet Eşref Fakıbaba, son ana kadar kesin gözüyle baktığını Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyince üzüntü ve kırgınlık yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Ben AK Parti’ye geçtiğim zaman bütün Türkiye’nin önünde 'partim bana ne görev verirse onu yapacağım' demiştim. Ancak partim bana görev vermedi. Bunun için hiçbir pazarlık yapmadım. Ortaya atıldığı gibi kimseden milletvekilliği için de söz almadım. Ben halkımın oyunu, sevgisini pazarlık yapacak birisi değilim. Ben son saate kadar aday olacağımı tahmin ediyordum. Üzülmedim desem yalan olur. Siyaset böyle bir şey her istediğiniz şeyi elde edemiyorsunuz. Partimle yola devam edeceğim. Bir partili olarak da partimin adayının başarılı olmasını ve kazanmasını isterim. Ama halkın kararına da saygı duyarım."