CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Başbakan, tüm milletin gözü önünde alenen, anayasa suçu işlemektedir. Soruşturmayı bütün gücüyle siyasileştirmeye çalışmaktadır"dedi.

Öztrak, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Öztrak, "Başbakan'ın kibri ve şahsi kaygılarının soruşturmayı önce bir hükümet krizine, daha sonra devlet ve sistem krizine dönüştürdü" diye konuştu.

Türkiye'de, bir devlet krizi olduğunu belirten Öztrak, "Çünkü Başbakan, kendi siyasi ve şahsi istikbalini kurtarabilmek için devleti devlet, demokrasiyi demokrasi yapan tüm ilkeleri yok etmektedir. Türkiye'de yürütmenin yargıya, yürüyen bir soruşturmaya bu kadar aleni, açık müdahale ettiği başka bir dönem olmamıştır. Başbakan, tüm milletin gözü önünde alenen, anayasa suçu işlemektedir. Soruşturmayı bütün gücüyle siyasileştirmeye çalışmaktadır" diye konuştu.

Yürütme ve yargı içinde kural, uyum kalmadığını; savcıların savcılarla, polislerin polislerle, savcıların idareyle karşı karşıya getirildiğini öne süren Öztrak, "Devlette bir cinnet hali vardır. Bu Anadolu'da ikinci fetret devridir" dedi.

Başbakan'ın bir an önce hesap verebilmesi için istifa etmesi gerektiğini ifade eden Öztrak, "Kabinenin içinde uyum kayboldu. Başbakan'ın istifaya zorladığı bir bakanının Başbakan'ı istifaya davet etmesi, Başbakan'a duyulan güvenin yakın çalışma arkadaşları nezdinde de tükendiğini göstermektedir. AKP'de başlayan istifalar da Başbakan'ın kendi partisi içinde de sorgulandığına delalettir. AKP, yüzde 50'lik oyla bir defa daha siyasi istikrarsızlık yaratmayı becermiş ve Türkiye'yi yönetemeyen bir parti konumuna gelmiştir. Başbakan'ın yaptığı kabine değişikliği bu gerçekleri gizlemez. Türkiye'de neden politik fırtınayla ekofırtına birlikte kopuyor? Bu hükümet, bir yolsuzluk soruşturmasını, devlet krizine dönüştürerek Türkiye'ye yönelik risk algısını her geçen gün artırmaktadır. Türkiye, bu Başbakan ve hükümetin elinde bir çadır, aşiret devleti görüntüsü veriyor" diye konuştu.