ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile il yöneticilerinin tamamı istifa etti. Reyhan, "Genel Merkez ile yaptığımız istişareler sonucunda il yönetimi olarak istifamızı veriyoruz" dedi.
Ak Parti İl binasında basın toplantısı düzenleyen Süleyman Reyhan 3,5 yıldır görev yaptığı il başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Reyhan şöyle konuştu:
"Genel merkezimizle yaptığımız istişareler neticesinde il yönetim kurulu olarak istifalarımızı bugün itibariyle veriyoruz. Bize görev vermiş olan tüm teşkilat mensuplarımıza ifade etmek isterim ki küsmek, darılmak, kırılmak, bozulmak bizim dava kültürümüzde asla yer bulmadı, bulmayacak. Bizler 'Olanda hayır vardır' düsturuna inanırız. Bizim siyasetimiz makama bağlı değil davaya bağlı bir siyasettir. Vefa sadece üst makamlarda bulunanların alttakilere göstermesi gereken bir davranış biçimi değildir. Vefa aynı zamanda üst makamların verdiği kararlara saygı duymak ve rıza göstermektir."
Süleyman Reyhan, gazetecilerin Eskişehir'de yerel seçimlerde başarılı olunamadığı için istifa edildiği yönünde söylentiler olduğunu belirtmeleri üzerine "Bizim de siyaset kültürümüzde partimizdeki istişare kültürü var. Biz de istişarelerimizi yaptık bu kararımızı verdik" dedi.

EK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)