İZMİT Büyükşehir Belediyesi'nde Sefa Sirmen'in başkanlığı döneminde Genel Sekreter olarak görev yapan Kadri Veziroğlu, şu anki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, Yuvacık Barajı'ndan arıtıp dağıttığı sudan 850 milyon dolar gelir sağladığını, ancak bu para ile borcunu ödemeyip hazineye ödettirerek kamuyu zarara uğrattığını ileri sürdü.
Basın toplantısı düzenleyen Kadri Veziroğlu, bu konuda yetkili mercileri ve karar organlarını harekete geçmeye çağırarak şunları söyledi:
"Geçtiğimiz seçim döneminde, yani son 5 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin 600 milyon ton metreküp suyu barajdan teslim aldığını ve ilgili işletmeci şirketin 390 milyon dolar belediyeye fatura kestiğini söyledim. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kocaeli Su İşletmeleri'nin (İSU) alınan bu suyu konut ve işyerlerine sattığını ve bu satıştan da 850 milyon dolar (son 5 yıl içersinde döviz değerleriyle) su satışını tahakkut ettirdiğini ifade etmiştim. Bugüne kadar bir cevap çıkmadı."
SUÇ İŞLİYORLAR
Belediyenin parası olduğu halde su bedelini ödemediği için suç işlediğini söyleyen Veziroğlu konuşmasını söyle sürdürdü:
"Ödemediklerinde, yapılan sözleşmeler gereği belediyenin ödemediği borcu hazine ödüyor. Hazine ödeyince belediyeye borç yazıyor ve sonraki tarihlerde belediyenin tahakkuk etmiş ödentilerinden bunları kesiyor. Ama paranız var da ödemediyseniz bir suç işlemiş oluyorsunuz. O taktirde kamu zararına neden olmuş oluyorsunuz. Kamu zararına neden oldukları tarihden itibaren işleyecekleri faizleriyle birlikte alınacak kararlarla ödettirirler. Ödemedikleri taktirde zorla ödetirler. Ceza kanunumuzun 257'inci maddesine göre de görevlerini yerine getirmedikleri için görevi kötüye kullanma suçu işlendiği için 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırırlar. Bu suçu işledikleri için haklarında bir süreç başlatacağız." 
Kadri Veziroğlu'nun bu idialarına belediye yetkililerinin cevap verip vermeyeceği açıklığa kavuşmadı.