ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Saltukova Beldesi'nde CHP'li Makbule Zerrin Güneş, 3 dönemdir belediye başkanı olan ve eşi Bayram Güneş'in daha önce 2 kez kaybettiği Ak Parti'li Adil Düzlü'ye karşı seçimi kazandı.
Saltukova'da sınıf öğretmenliğinden istifa ederek CHP'den aday olan 55 yaşındaki Makbule Zerrin Güneş, bin 243 oy alarak başkan seçildi. 1999 ve 2004'te DYP, 2009'da da Ak Parti'den seçilerek 3 dönem belediye başkanlığı yapan Ak Parti adayı Adil Düzlü ise bin 062 oyda kalarak ikinci sırada yer aldı.
Makbule Zerrin Güneş, eşi Bayram Güneş'in 2004'te Ak Parti, 2009'da da CHP adayı olarak seçimi kaybettiği Adil Düzlü'ye karşı seçimi kazanmış oldu. Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olan Bayram Güneş, daha önce iki kez kaybettiği adaya karşı seçimi kazanan eşini çiçek vererek tebrik etti.
EŞİM DESTEK OLDU
2 çocuk annesi 33 yıllık eğitimci Makbule Zerrin Güneş, öğretmenlik ve Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği'nden istifa ederek aday olduğunu hatırlattı. 2004 ve 2009'da seçimi kaybeden eşine hep destek olduğunu, bu sefer eşinin kendisine aynı desteği verdiğini ifade eden Makbule Zerrin Güneş, şöyle dedi:
"Eşim 2 seçim kaybetti. Ama ben ona hep destek verdim. Bu sefer bana teklif geldi. Bir günde karar vererek bu yarışa girdim. Bu sefer eşim bana destek oldu. Onun desteği ve yardımıyla başarılı olduk. Çok mutluyum. Saltukova'ya bir kadın eli değmesi gerekiyordu. Saltukova'nın yaşanabilir bir belde olması ve geri kalmışlıktan kurtulması için yola çıktım. Halkımız teveccüh gösterdi. Teşekkür ediyorum. Zonguldak'ın tek kadın belediye başkanı olmam da ayrıca bana mutluluk verdi." 

DS,GG(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)