MHP ve CHP Erzurum il başkanları, yaptıkları iki ayrı açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları eleştirdi. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz 12 Aralık'ta Ermenistan'a yaptığı ziyareti eleştiren MHP İl Başkanı Zekai Kaya, Davutoğlu'nun Erivan'da yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyduklarını belirtti. Zekai Kaya, "3 aylık bebekleri öldüren, gelinlerin karınlarını deşip bebeklerini çıkaran, küçük kızlara tecavüz eden, katlettikleri insanları su kuyularına atan, camileri ahır yaparak insanların kafa derilerini yüzen 1915 hainlerini babasının çiftliğiymiş gibi aziz topraklarımıza davet etmek edepsizliğin gösteren Davutoğlu'nu kınıyoruz. Davutoğlu bu söylemlerle sadece kendisini avutabilir. Hiçbir zaman hizmet etmek için seçildiği Türk milletinin sesi olmayan, gözyaşlarını ülkesi ve sıkıntıda olan vatanı için canını feda eden şehitlerimiz yerine farklı ülkelerin insanları için akıtan bu zatın hangi fikre hizmet ettiğini merak etmekteyiz. Erzurum'un tarihi ve Ermeni mezalimi hakkında bilgi alması için Davutoğlu'nu Erzurum'a davet ediyorum. Madem bu ülkede bakanlık yapıyor tarihimizi öğrensin. Belki o zaman biraz ar eder de bu açıklamalardan geri adım atar. Davutoğlu sen kim oluyorsun da kimi kimin vatanına davet edip ev teklif ediyorsun?" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erivan ziyareti sırasında Sivil Toplum Örgütleriyle bir araya geldiğini ve bir kişinin "Bizim dedelerimiz Erzurum'a göçe zorlanmışlardır. Dedelerimizin yerini ziyaret etmek istiyoruz" dediğini iddia etti. Tacettin Kızıloğlu, Bakan Davutoğlu'nun bu sözlere karşılık "O zaman da gelecek, Erzurum'da ev dahi satın alabileceksiniz" diye karşılık verdiğini ileri sürerek şöyle konuştu: 
"Erzurum'un 6 milletvekili olmasına rağmen hiçbirinin sesi bu olanlara çıkmıyor. Oynanan bu senaryoya duyarsız kalmayacağız. Aynı hassasiyet Irak'ın kuzeyinde yıllardır zulüm gören Türkmenler için gösterilmemektedir."