CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için oyunu kullanan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, "Terör örgütü güney ilçelerde vatandaşlara oy konusunda baskı yapıyor. İlçe başkanımıza 'İstifa etmezsen seni kaçıracağız' demişler. Bu bölgelerdeki sandıklarda temsilmiz yok" dedi.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Ortaokulu'nda eşi Gülay Sekmen ile 1180 numaralı sandıkta oyunu kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un güney ilçelerinde halkın iradesine baskı uygulandığını öne sürdü. Hiçbir zaman halka oy konusunda baskı uygulamadıklarını belirten Sekmen, şöyle dedi:
"Güneydeki ilçelerde terör örgütü köylüleri toplayarak, baskı yaparak 'Oyunuzu şu şekilde kullanmazsanız gereğini yaparız' diyor. Meclis üyelerimiz istifa ettirildi. İnsanlar korkusundan cevabını veremiyor. Hatta Erzurum dışından burada akrabası olan vatandaşlarımız beni arayarak 'Akrabalarımız oylarını kullanacak. Fakat terör örgütü büyük bir baskı uygulayarak, tehdit ederek, kaçırarak bir takım eylemler yapıyor' dedi. O bölgelerde ilçe başkanımız maalesef ilçesine bile gidemedi. Çünkü; 'istifa etmezsen seni kaçıracağız' demiş, süre de vermişler. Zavallı adamı oraya göndermenin manası yok. Orada bizim şu anda sandık temsilcilerimiz yok, koyamadık. İnsanlar tabi bunu canlarıyla bedelini ödüyorlar. Bu tip şeyleri asla tasvip etmemiz kabullenmemiz mümkün değil."
Erzurum'un güney ilçeleri olarak nitelendirilen HInıs, Karayazı, Tekman ve Karaçoban ilçelerinde 30 Mart günü yapılan yerel seçimlerde BDP'li belediye başkanları seçimi kazanmıştı. Şeyh Sait'in torunları Ali Sait Fırat Tekman'da, Hasan Basri Fırat ise Jınıs'ta aynı partiden belediye başkanı seçilmişti.

FOTOĞRAFLI