HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü; "Tabiatın bize küçük bir cilvesine misliyle karşılık verip, bugün huzurunuzdayız. Ve uzun bir yürüyüşe başlayacağız. Yerel seçimlerle ilgili politikaları belirlemenin vakti geldi. Biz bunun için hazırlık yapıyoruz" dedi.
27 Ekim 2013 tarihinde, Ankara’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) birinci kongresinde, konuk ve delegelere dönük yaptığı konuşmanın ardından rahatsızlık geçiren ve hastaneye kaldırılan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bugün saat: 11:00’de taburcu edildi. Kürkçü’yü hastane çıkışında; HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Ankara İl Eş Başkanı Gülistan Sarıca, HDP PM Üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik, HDP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Demircan ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Ankara İl Eş Başkanı Turgay Yılmaz karşılayarak yalnız bırakmadı.
SAĞLIĞINA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ
Sağlığına ilişkin gazetecilere bilgi veren Kürkçü, daha önce anjiyo olduğunu hatırlatarak, rahatsızlığının nedeninin damar tıkanıklığı olduğunu bildirdi. Yine aynı noktada damar tıkanıklığıyla karşılaştığını ve tedaviyle doku hasarı olmadan iyileştiğini belirtti. Kürkçü, iki gün süren tedaviyle birlikte sağlığının çok iyi olduğunu ve zaman kaybetmeden uzun bir yürüyüşe başlayacaklarını söyledi. Topladığı enerji ve yeni bir güçle kongrenin kendisine verdiği yeni görevinin başına geçtiğini belirten Kürkçü, hastanede geçen sürede kendisini dayanışma çerçevesinde pek çok insanın telefonla aradığını kaydederek arayan herkese teşekkür etti. MHP’nin dışında tüm siyasal partilerden kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini, bunlar arasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de bulunduğunu söyledi.
PARTİ ÇALIŞMALARI
Gazetecilere; "Tabiatın bize küçük bir cilvesine misliyle karşılık verip, bugün huzurunuzdayız" diyen Kürkçü, HDP’nin gerçekleştirdiği görkemli kongrenin ardından yola koyulduğunu söyledi. HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ile hafta sonunda yapacakları parti meclisi toplantısının hazırlığına başlayacaklarını belirten Kürkçü, Merkez Yürütme Kurulu ile birlikte diğer Kurulları oluşturacaklarını, Kongre kararlarını Parti Meclisi hangi sırayla, nasıl ele alacağını kararlaştıracaklarını ve görev paylaşımına gideceklerini kaydetti.
"UZUN BİR YÜRÜYÜŞE BAŞLAYACAĞIZ"
"Ve uzun bir yürüyüşe başlayacağız" diyen Kürkçü, "Yerel seçimlerle ilgili politikaları belirlemenin vakti geldi. Biz bunun için hazırlık yapıyoruz. Çok mutlu ve iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Bu kadar iyi bir bileşimi bu kadar kısa bir sürede kıvam almasını beklemiyorduk" diye konuştu. Yerel seçimlerle ilgili BDP ile HDP arasındaki ilişkinin nasıl olacağına dair bir soru üzerine Kürkçü, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) kendi bayrağıyla seçime girmediği her yerde HDP’nin başarısı için çalışacağını vurguladı.
"HERKESLE AYNI YOLDA YOLCULUK YAPARIZ"
BDP ile aralarındaki dayanışmanın tam olduğunu vurgulayan Kürkçü, başka partilerden katılım olacak mı? şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: "Bu bizim yürümemize bağlı, tren hızlandıkça binmek isteyen çok olur. Biz herkese açığız. Bütün yurttaşlarımıza açığız. Kimsenin önceki partisi ve kendi fikriyatına bakmıyoruz. Bizim programımıza evet diyen herkesle, aynı yolda yolculuk yaparız. Kimseye gitmiş değiliz. Kimseyi partisinden ayırt etmeye çalışmıyoruz. Ama hareket insanları fikirlerini değiştirmeye davet edecektir."
"HEYET GİTMEDİĞİNE GÖRE MESAJ YOK"
Abdullah Öcalan ile yeni süreçte mesajlaşma olup olmadığına ilişkin bir başka soruya Kürkçü; "Eğer heyet giderse mesajlaşma oluyor. Heyet gitmediğine göre mesaj yok" diye yanıt verdi.
"AHMET KAYA’YA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜNÜN VERİLMESİ"
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün sanatçı Ahmet Kaya’ya verilmesine ilişkin görüşü sorulan Kürkçü şöyle konuştu:
"Her şey için çok geç ama bunun telafi edilmesi gereken bir kusur olarak görülmesi, Ahmet Kaya’nın bir değer olduğunun geç de olsa itiraf edilmesinden tabi ki memnuniyet duyarız ama bize yaşayan bir Ahmet Kaya lazımdı. Ne yazık ki Ahmet Kaya aramızda yok. Bunu unutmayız." (BY)