İZMİR, () - İKTİDARA yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, gözlemlerini Twitter hesabından paylaştı. Günay, "İktidara oy verenler şaşkın ve üzgün" dedi.
İlerleyen günlerde İzmir’e gelerek yerel seçimde her birimde en güçlü seçeneğin etrafında toplanma ve oyları bölmeme çağrısı yapmaya hazırlanan İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, yerel seçim öncesi izlenimlerini Twitter hesabından paylaştı. Günay, hukunun güçlüye işlemeyişinin herkesi kaygılandırdığına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bir hafta Ankara dışında çok insanı dinledim. İlginç sonuçlar doğuracak bir seçimin eşiğindeyiz. Gözlemlerimi objektif olarak paylaşacağım. İktidara oy verenler şaşkın ve üzgün. Fanatik gruplar dışında herkes söylenenleri önemsiyor, oy kaybı kaçınılmaz. CHP’nin hareketliliği gözle görünüyor. Başta Saadet, teşkilatla küçük partiler atakta. BDP gösteriye hazır. Son yıllarda yaşananlar sadece iktadara değil bütün kurumlara karşı karşı güven kaybı yaratmış. Hukukun güçlüye işlemeyişi herkesi kaygılandırıyor. Her seçimde halkın sağduyusu sonucu etkiledi. Bu seçimde de halkın aklıyla alay edenler mi kazanacak? Halkın aklı mı kazanacak? Göreceğiz."

ED(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)