'CHP'Lİ BELEDİYELER TALEPLERİNİ BANA GETİRİYOR'
Burdur programının ardından Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi'ne geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Belediye Başkan adayı Ramazan Bozbaş'ı tanıtarak destek istedi. Ak Parti hükümetinin farkının barajların yapım süresinden anlaşılacağını belirten Eroğlu, "Türkiye nasıl soyuldu, size bir örnekle anlatayım. Geçmişte Kandıra'da Arıklar Barajı diye 32 metre yükseklikte bir gölet vardı. Sadece bu göleti bizden öncekiler 22 yılda bitirebilmiş. 45 milyon TL'ye yapılmış. Biz daha geçenlerde buradaki Ağzıkara Barajı ve onun sulamasını 18 ayda bitirdik. Üstelik bunu sadece 4.5 milyon TL'ye bitirdik. 10'da bir maliyete sulaması dahil yaptık. İşte farkımız bu" dedi.
TÜRKİYE'NİN AYAK SESLERİ GELİYOR
CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Eroğlu, "Ey CHP, ey CHP'nin Başkanı Kılıçdaroğlu; sen geçmişte bir ilacı, bir antibiyotiği 48 TL'ye satıyordun. Şimdi eczacılara sorun, bu ilaç 8.5 lira. Geçmişte 63 TL'ye satılan bir ilaç şu an 6.5 TL. Ey halkçılar, ey milliyetçiler kasayı siz boşalttınız. IMF önünde siz el, pençe, divan durdunuz. Ama biz bayrağımızı zirveye taşıdık. IMF'ye de restimizi çektik. Şimdi büyük Türkiye'nin ayak sesleri geliyor" diye konuştu.
CHP'Yİ ELEŞTİRDİ
Dün, Muğla ziyareti sırasında CHP'li belediyelerin kendisine birçok taleple geldiğini kaydeden Eroğlu, şöyle dedi:
"Onlara, yarın (bugün) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muğla'yı ziyaret edeceğini, taleplerini ona iletmelerini söyledim. Ancak onlar bana, 'O yapamaz' dedi. Biz hizmet yapıyoruz. Hizmeti ancak biz yaparız. Değil Kılıçdaroğlu, değil Bahçeli bizim dışımızda kim gelirse gelsin, hiçbir yere bir çivi dahi çakamaz."
'ERDOĞAN'I YEDİRTMEYECEĞİZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi bertaraf edilmek istendiğini savunan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Unutmayın bu seçim mahalli seçim olmaktan çoktan çıkarıldı. Diyorlar ki Türkiye çok büyüyor, gelişiyor, büyük hedefleri var. Önünü keselim. Ukrayna gibi şöyle ortalığı karıştıralım. Türkiye gene bize muhtaç olsun. IMF'den gene borç dilensin. Buna müsaade etmeyeceğiz. Onların bütün beklentileri, Tayyip Erdoğan'ı bertaraf edelim. Nasıl olsa 'Menderes'i idam ettik, Özal'ı zehirledik' diyorlar. Menderes'i zehirlediniz ruhu şad olsun, Özal'ı zehirlediniz Allah rahmet eylesin, makamı cennettir. Ama bu millet Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyecektir."
Bakan Eroğlu, Başmakçı'nın ardından Dinar İlçesi'ne geçti.
Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, ()

OB(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)