ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde CHP, MHP, DSP, DP ve DYP ilçe başkanları bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek açıklaması yaptı.
Çınaraltı mevkiindeki kafede düzenlenen toplantıda ortak açıklamayı okuyan CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan'ın, Başbakanlıktan istifa etmeyerek devlet ve kamu gücünü partizanca kullandığını söyledi. Kartal, "Dürüst hiçbir insanımızın kabullenemeyeceği haksız bir rekabetle, her kürsüye çıkışında; monşer, saksı, statüko bekçisi gibi yakıştırmalarla, Türk devlet adamlığı ciddiyetine, ağır başlılığına yakışmayan hakaretvari söylemlerle rakiplerine saldırması, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının saygınlığına yakışan bir davranış değildir" dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının geçmişte hiçbir yolsuzluğa karışmadığını ifade eden Kartal, şöyle dedi:
"Prof. Dr. İhsanoğlu'nun geçmişinde bir siyasi partide siyaset yapma, çocuklarının ve ailesinin yolsuzluk, rüşvet ve ayakkabı kutuları ile anılma ve devleti talan edenleri koruma gibi bir özelliği yoktur. Bunların yerine Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil etme çabası ve onuru vardır. Bayrak, Kuran ve ekmek gibi halkımızın en büyük ortak kutsal değerlerinin Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kişiliğinde daha bir anlam kazandığını düşünüyoruz. Bu nedenle partisi ve siyasi görüşü ne olursa olsun 10 Ağustos'ta Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun etrafında bütünleşeceğiz. Yolsuzluğun, rüşvetin, bölünmenin, ayrışmanın, nefret dilinin Çankaya'ya yakışmayacağına inanan, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'de yaşamak isteyen AKP'li vatandaşlarımızın da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun etrafında toplanacağına inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI